Glas Javnosti

ŠESTI PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA" U PETAK U 18.00!

Politika
Autor: Glas javnosti

Šesti po redu protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u petak, s početkom u 18 sati.

Posle okupljanja ispred Skupštine, planirano je da se građani upute ka Vladi Srbije.

Iako su se u javnosti pojavile informacije da će protest biti održan u subotu, na poslednjem sastanku opozicije odlučeno je da to, ipak, bude petak.

Plan je da posle okupljanja ispred zgrade Narodne Skupštine u 18 časova bude održano nekoliko govora. Među govornicima će biti javne ličnosti, profesori i žrtve nasilja režima. Posle toga, planirano je da se građani upute ka zgradi Vlade Srbije, aproći će se i pored Ministarstva prosvete.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je rekao da je tema ovog protesta obrazovanje i njegov značaj za izlazak iz situacije u kojoj se kao društvo nalazimo.



„Naše kolege su predložile da tema bude obrazovanje i ono što je Dragan Bjelogrlić lepo naglasio, a to su mladost, novi ljudi i novi energija. Siguran sam da će i na samom protestu i na bini biti nove energije, mladih ljudi, učenika, profesora koji će govoriti o tome koliko je obrazovanje značajno u ovako teškom trenutku za državu“, rekao je Zelenović.

Istakao je i da nema govora o pauziranju protesta do septembra.

„Ma kakvi, nema govora o tome, ova stvar raste iz nedelje u nedelju i tako će i biti sve dok ne budemo zajedno s građanima ušli u uverenje da je došao dan kad sve treba da se razreši. Ja verujem da se taj dan bliži“, rekao je Zelenović.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR