Glas Javnosti

MINISTAR SELAKOVIĆ: Predsednik dobio ČETIRI NOTE država koje su POVUKLE PRIZNANJE KIM

Politika
Autor: Glas javnosti

Nikola Selaković je to izjavio posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predao diplomatske note četiri države koje su povukle priznanje Kosova i Metohije i poručio da će Srbija nastaviti da se bori.

Ministar spoljnih poslova je novinarima u Predsedništvu Srbije rekao da se država nalazi u teškoj situaciji, posle zahteva Prištine da aplicira za članstvo u Savetu Evrope, i da je rukovodstvo pod velikim pritiscima da prihvati, kako je precizirao, narušavanje teritorijalnog integriteta i rušenje međunarodnog prava i poretka i to na svoju štetu.


Navodeći da su pojedini oporavali argumentaciju predsednika Vučića koji je ocenio da je Priština prekršila Vašingtonski sporazum, Selaković je kazao da je i Vlada SAD u svom saopštenju povodom prve godišnjice tog sporazuma navela da Amerika taj sporazum i dalje smatra važećim.

- Tom prilikom su pozvali Beograd i Prištinu da ga poštuju - rekao je on.


Selaković je kazao da je predajom zahteva za članstvo u SE Priština pokazala da ne poštuje datu reč i da ne namerava da dolazi do rešenja dijalogom već da se po ko zna koji put odlučila na unilateralni pristup.

Naveo je da su aktivnosti službe pokazale da dve velike države rade na pružanju logističke podrške Prištini za dobijanje novih priznanja i onemogućavanja kampanje povlačenja priznanja KiM.


Selaković je kazao da je danas predao rpedsedniku diplomatske note 4 države koje su povukle priznanje, ne priecizirajući koje su, ali je napomenuo da će o tome govoeriti predsednik.

- Nastavićemo da se žestoko borimo i da radimo na povlačenju priznanja - poručio je Selaković, piše Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR