Glas Javnosti

SEKRETAR VLADE SRBIJE NOVAK NEDIĆ POD ISTRAGOM TUŽILAŠTVA: Na groblju napao i pretio penzionisanom direktoru policije Vladimiru Rebiću

Politika
Autor: Glas javnosti

Treće osnovno tužilaštvo naložilo je policiji da ispita sve okolnosti incidenta koji se pre desetak dana dogodio na Novom bežanijskom groblju, kada je Generalni sektretar Vlade Srbije Novak Nedić napao i pretio penzinisanom direktoru policije Vladimiru Rebiću.

Prijavu protiv Nedića, podneo je Rebić odmah posle incidenta u policijskoj stanici, koja je potom, obavestila nadležno Treće osnovno tužilaštvo.

„Policiji je naloženo da obavi razgovore sa svim licima, kao i da nakon pribavljanja svih iskaza i drugih dokaza, dostavi izveštaj tužilaštvu radi daljeg postupanja“, rečeno je u Trećem OJT.

Ovo je prvi put da se Nedić našao pod lupom istražnih organa, uprkos činjenici što se njegove ime godinama unazad pominje u brojnim sumnjivim aktivnostima. Da li će protiv njega i zvanično biti pokrenuta istraga zbog napada na Rebića, kao i zbog kog krivičnog dela konkretno, zavisiće od toga šta će stajati u izveštaju koji će biti poslat postupajućem tužiocu.


Generalni sekretar Vlade Novak Nedić izazvao je nezapamćen incident na jednoj sahrani na Novom bežanijskom groblju, gde je verbalno napao i pretio bivšem direktoru policije Vladimiru Rebiću, sa kojim se slučajno sreo.


Vladimir Rebić

Kako je otkrio dobro obavešten izvor, Nedić se okomio na Rebića čim ga je ugledao kako prilazi kapeli u kojoj je trebalo da izjavi saučešće jednoj ožalošćenoj porodici.

Psovke i pretnje na groblju


„Počelo je sa ’Je**ću ti mater, pi**o jedna, sve si nas izdao’, a završilo sa ’Naći ću te gde god da si, znam gde se krećeš i gde sediš svaki dan, doći ću i je**ću ti kevu’. Rebić je međutim, verovatno svestan da nije ni vreme ni mesto za bilo kakve obračune, ostao dostojanstven i bez ikakve reakcije na ovo nedostojno ponašanje“, ispričao je tada sagovrnik.


Za razliku od Rebića koji je potvrdio da je do incidenta došlo, Nedić se ovim povodom dosad nije oglašavao. Ono što je i dalje nepoznato jeste motiv zbog kog se Nedić obrušio na Rebića, zbog čega ovaj događaj u javnosti prate brojne spekulacije. Šta je bio uzrok njihovog sukoba, moglo bi da otkrije tužilaštvo nakon što policija dostavi tužilaštvu izveštaj.


Takođe, ime Novaka Nedića godinama unazad prate brojne kontroverze i nikad neistražene javne optužbe o njegovim navodnim vezama sa kriminalom, prvenstveno huliganskim vođama navijačkih grupa. Nedića su više puta javno optuživali da je bio blizak sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a poslednji put je snimljen tokom mitinga SNS u Pančevu, kako sa jednog splava izvodi grupu „batinaša“, specijlano angažovanih za partijske potrebe. Nijedna od ovih optužbi nikada nije ispitana.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR