Glas Javnosti

SAZNAJEMO: Novo udruženje penzionera Srbije ne izlazi na izbore

Politika
Autor: Glas javnosti

Nedopustivo je i razarajuće po funkcionisanje pravne države i regularnost ovih vanrednih izbora da nisu raspisani na čitavoj teritoriji Srbije, čime se direktno priznaje njena podela, saopštilo je Novo udruženje penzionera Srbije (NUPS).

Javno se ograđujemo od višestruko neustavnih, rijaliti vanrednih izbora po nečijem ćefu, raspisanih samo na delu teritorije Srbije, organizovanih pod pritiskom i ucenom čitavog naroda, dok se bije bitka za opstanak Srbije, koji su u takvoj situaciji i uslovima neodgovorni i suprotni interesima naroda i države, a koje narod, čija deca odlaze u „beli svet“ zbog nemaštine i stranačkog nepotizma, debelo plaća, ističe se u saopštenju.

Sama činjenica da se za 11 godina organizuju šesti izbori, od toga četvrti vanredni, u proseku ni na dve godine, dok Ustav Srbije i Zakon o izboru narodnih poslanika regulišu da se izbori održavaju na četiri godine, potvrđuje da se budžet nepotrebno, neplanski i nemilice troši i Ustav i Zakon apsolutno bitno povređuju od strane najodgovornijih državnih organa, ocenjuje se u saopštenju i nabrajaju članovi Ustava Srbije koji se odnose na predsednika Srbije ( čl. 101, st.1; čl. 102, st.1; čl. 115), Skupštinu Srbije (čl. 118. st.1) i Vladu Srbije (čl. 123, st.1, t.1). U NUPS-u se pozivaju i na Zakon o izboru narodnih poslanika (predsednik, skupština, Vlada, član 60).


– Nedopustivo je i razarajuće po funkcionisanje pravne države i regularnost ovih vanrednih izbora da nisu raspisani na čitavoj teritoriji Srbije, čime se direktno priznaje njena podela, kao i u svim opštinama, što daje prostor za manipulacije, posebno ako se zna da se predsednik Srbije deklarisao kao predsednik države članova samo jedne stranke, ne svih građana Srbije, i da je nosilac lista iste čak i na lokalnim izborima, iako nije predsednik te stranke i, da bi sve bilo navijački i pristrasno još ubedljivije, javno zapretio građanima Srbije i ucenio ih time da neće više biti predsednik Srbije ako pobedi opozicija. Time je unapred odredio ko MORA da pobedi i da su izbori samo farsa – navode iz Udruženja.

Na neustavnim izborima u uslovima otvorene ucene Novo udruženje penzionera Srbije ne želi da učestvuje, a svojim članovima, pratiocima i svim građanima Srbije sa pravom glasa, ostavlja da se sami i po svojoj savesti opredele, na okolnost izlaska na izbore i davanja podrške i glasa nekoj od lista, poručuje se u saopštenju koje potpisuje Glavni odbor NUPS-a.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR