Glas Javnosti

SAZNAJEMO: Izabrana je nova Vlada, Ivica Dačić se vraća na staro mesto, EVO ŠTA SE JOŠ PROMENILO

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas zvanično započeo konsultacije oko formiranja Vlade sa strankama koje će biti deo buduće Skupštine, a kako navodi general Momir Stojanović, transferi su već obavljeni.

Najveće iznenađenje "sezone" je Ivica Dačić, koji će zameniti Vulina na poziciji ministra unutrašnjih poslova, kao najiskusniji u tom polju. Lider SPS-a je obavljao istu funkciju u periodu od 2008. do 2014. godine.
 
Aleksandar Vulin se za to vreme "seli" u Kinu na mesto ambasadora, a Nebojša Stefanović će predstavljati Srbiju u Francuskoj, takođe na poziciji ambasadora.
 
Pored njih, nešto dalje, tačnije preko okeana, odlazi Ana Brnabić, koja će navodno zastupati našu zemlju kao ambasador u Sjedinjenim Američkim državama. Njenu funkciju će sada obavljati Siniša Mali, koji je četiri godine bio ministar finansija.
 
Jorgovanka Tabaković, napredovala je sa pozicije guvernera Narodne banke Srbije, na mesto ministra finansija i nije jedina. Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, od ovog leta će biti ministar saobraćaja i infrastrukture.
Jadranku Joksimović će na polju evrointegracije zameniti Snežana Grubišić, a ona će obavljati funkciju ministra lokalne samouprave.
U oblasti poljoprivrede se neće ništa promeniti, Branislav Nedimović će voditi glavnu reč i ovog puta, kao i u prosveti, gde je ministar Branko Ružić.
Nekadašnji ambasador SAD, Marko Đurić, sada će biti ministar spoljnih poslova, a poziciju mu je predao Nikola Selaković, koji je postavljen na funkciju ministra odbrane.
Pojačanje stiže i iz Novog Sada, odakle će gradonačelnik, advokat po profesiji, Miloš Vučević, biti novi ministar pravde.
Ministar zdravlja će umesto Zlatibora Lončara biti Biševac.
- Želja mi je da Vlada bude manjinski inkluzivna, da budu u njoj i Mađari i Hrvati i Romi i Bošnjaci, svi koji žele dobrobit ovoj zemlji. Očekujem od nove vlade nastavak evropskog puta - rekao je Vučić nedavno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR