Glas Javnosti

SAVO MANOJLOVIĆ OTVORIO DUŠU: Dok sam bio na protestima zvao me je predsednik, a onda je stigla poruka

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor kampanje "Kreni-pokreni" Savo Manojlović najavio je kao naredni korak organizovanje volontera koji će sakupiti 30.000 potpisa, kako bi se "predložio akt koji će onemogućiti kopanje litijuma".

- Sada Skupština mora da odlučuje o tome, u tačno određenom roku. Želimo da iskoristimo tu mogućnost, i mi ćemo s pravnim i ekološkim ekspertima izraditi akt, a videćemo koji je najbolji način da se predloži i spreči kopanje litijuma u Srbiji - rekao je Manojlović za "Vreme", govoreći o mogućnostima koje su pružile izmene prethodno usvojenog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, izdejstvovane protestima.

Rekao je da neće učestvovati na protestima koji se nastavljaju i ove subote, jer ne može da prekrši reč, ali i dodao da "potpuno razume ostale organizacije - one ulaze i u politički život, i to je neka vrsta njihove izborne kampanje, što je potpuno u redu“.

Razgovor sa Vučićem

Manojlović je za "Nedeljnik" ispričao kako je došlo do toga da ga za vrema protesta pozove telefonom predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da su mu stizali pozivi sa nekog nepoznatog broja i da ih je odbijao uz obrazloženje da je na sastanku.

- Onda mi je stigla poruka: "Aleksandar Vučić ovde, ne mogu da Vas dobijem". I onda smo se čuli. Rekao je da je video zahteve i da će da ih ispune i da je pitanje da li ćemo mi da održimo javno datu reč. Naravno da uvek držim reč - rekao je Manojlović.

Manojlović je istakao da "to nije, kako pokušavaju da nam pripišu, reč data Vučiću".

- Mi smo jasno reč dali celoj Srbiji. U svakom nastupu smo komunicirali dva zahteva i protesti onda prestaju. I još nešto, nije bitno kome se daje reč, već ko je daje - naglasio je direktor kampanje "Kreni-promeni".

Neće biti kandidat na izborima

Manojlović je izjavio za NIN da ne učestvuje u pregovorima o izborima, niti će biti kandidat na njima.

 - Deo Skupštine slobodne Srbije je u pregovorima u vezi sa izborima, ali ja u tome ne učestvujem, niti ću biti kandidat na ovim izbrima. O ljudima u Skupštini slobodne Srbije mislim sve najbolje i želim im puno sreće na izborima - rekao je Manojlović koji napominje da više nije toliko aktivan u toj organizaciji.

Na konstataciju da bi posle protesta, koji su rezultirali povlačenjem i izmenom dva zakona, bio atraktivan kandidat, Manojlović je rekao da najviše duguje građanima, ljudima koji su dolazili na proteste, stajali na autoputu i koji će možda dobiti kazne, ljudima koji su rizikovali bezbednost i sopstvenu slobodu za zaštitu ustavnog poretka Srbije.

- A, njima sam dao reč da u ovo ulazimo bez politčkih kalkulacija. Data reč obavezuje - istakao je Manojlović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR