Glas Javnosti

SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE čestitao nemačkim kolegama na izuzetnom rezultatu na izborima

Politika
Autor: Glas javnosti

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije uputio je čestitku Savezu 90/Zelenih Nemačke na, kako su naveli, izuzetnom postignutom rezultatu na parlamentarnim izborima.

Savez 90/Zelenih Srbije uputio je pisano saopštenje u kojem upućuje čestitke na izuzetnim rezultatima na izborima:

„Našoj starijoj sestri Analeni Berbok čestitamo od srca što je postigla izvanredan rezultat u istoriji postojana zelenih i što je pokrenula zelenu revoluciju širom Evrope i Balkana. Ovo je vreme izazova, daje joj snažnu volju da nastavi da vodi Zelene putem uspeha i napretka", navode se u saopštenju Zelenih Srbije.

Novi preliminarni rezultati parlamentarnih izbora u Nemačkoj, koje su televizije ARD i ZDF objavile u 22 sata, pokazuju da raste prednost SPD u odnosu na uniju CDU/CSU.

Prema novim preliminarnim rezultatima na osnovu malog uzorka prebrojanih glasova, SPD vodi sa 25,8 odsto glasova po ARD-u, a po ZDF-u sa 26 procenata. CDU/CSU trenutno je osvojila 24,2, odnosno 24,5 odsto glasova.

Na trećem mestu su Zeleni sa 14,3, a slede liberali sa 11,5. Desničarska Alternativa za Nemačku prelazi 10 odsto, a Levica je tik iznad cenzusa od pet odsto.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR