Glas Javnosti

Savez za Srbiju se širi u "SZS plus", smanjuje ili nestaje?

Politika
Autor: Glas javnosti

Savez za Srbiju saopštio je večeras da je održan sastanak opozicije koja je bojkotovala izbore, a na kojem je prihvaćena inicijativa Saveza o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta.

U saopštenju nije navedeno ko je prisustvovao sastanku osim stranaka okupljenih oko SzS, a navodi se da glavni cilj ostaje isti - formiranje prelazne, tehničke vlade stručnjaka, koja bi se suočila sa posledicama pandemije, stanjem u ekonomiji i pripremom "slobodnih i poštenih" izbora.

Jedan od osnivača SzS Dragan Ðilas rekao je ranije danas da će se u narednim danima videti ko je na to spreman, a on smatra da u tom "frontu" treba da budu sve organizacije koje su zajedno bile u bojkotu, bez obzira da li deluju na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou.

U međuvremenu, mediji pišu da je Savez pred rasformiranjem. Pre dva dana u medijima je objavljeno da  "Savez za Srbiju više ne postoji", što je Ðilas ubrzo demantovao i najavio formiranje "SzS plus", odnosno Srpske opozicije.

Sa druge strane pojavile su se tvrdnje da je SZS  ostao pri ranijim navodima da se SzS, naprotiv, "smanjuje", a večeras se pojavila informacija da Narodna stranka namerava da napusti Savez, samo traži način kako da to elegantno izvede, da ne bude da je prva "povukla nogu", te da, kako se spekuliše,svako krene na svoju stranu bez sukoba.

(Izvor: Tanjug/Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR