Glas Javnosti

SAVEZ 90 ZELENIH DOBIO POJAČANJE: Priključio se ZELENI PRESEK

Politika
Autor: Glas Javnosti

Glavni koordinator Inicijative Zeleni presek Mladenovca, Sopota i Bajerevo, Stevan Vlajić danas se priključio Savezu 90 Zelenih Srbije.

Inicijativa Zeleni presek deluje u beogradskim opštinama Mladenovac, Sopot i Barajevo.

Potpredsednik stranke Saveza 90 / Zelenih Srbije Nenad Milić i glavni koordinator Inicijative Zeleni presek Stevan Vlajić potpisali su Memorandum o saradnji.

Milić je istakao da pozdravlja ovu odluku Inicijative Zeleni presek i njihovog koordinatora Stevana Vlajića, koji je javnosti postao poznat kao idejni tvorac i kreator kampanja Ljubiše Preletačevića Belog i osnivač pokreta “Samo jako” koji je godinama opoziciono delovao u mladenovačkom parlamentu.

– Ovo je zaista vreme kada se borimo za opstanak, ekološki, ekonomski, društveni i politički – ali nema odustajanja. U vremenu kada se priroda u Srbiji uništava nemilice, veoma je važno da smo udruženi u borbi.

Koordinator Inicijative Zeleni presek Stevan Vlajić naglasio je da su u cilju zaštite životne sredine i borbe za prirodu, uslove života i perspektive građana prigradskih opština odlučili da proširimo front i postanemo članica Savez 90/Zelenih Srbije.

– Pristup ovom Savezu je logičan, jer želimo da učestvujemo u organizovanju ozbiljne političke infrastrukture, kako bi zelene i druge afirmativne ideje mogle da budu predstavljene što većem broju ljudi, jer se samo udruživanjem i radom može postići rezultat. Priroda u Srbiji mora biti zaštićena po svaku cenu, ali moramo delovati u svim životnim i političkim sferama, kako bismo zajedno ostvarili promene – istakao je Vlajić.

Inače, Stevan Vlajić je postao i novi potpredsednik Saveza 90 / Zelenih Srbije i biće zadužen za formiranje specijalnog tima za prigradske beogradske opštine, kako bi problemi ljudi koji su decenijama zanemarivani konačno stavljeni u fokus radi njihovog efikasnijeg rešavanja.

Savez 90 / Zelenih Srbije podseća da su samo udruženi zeleni jaki zeleni i stoga poziva na saradnju i priključenje sve iskrene zelene opcije u Srbiji, a ima ih sve više!

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR