Glas Javnosti

Šapić: Pijaca u Obrenovcu biće modernija,a čitav prostor urbanistički sređen

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik je naglasio da ovakve, kapitalne stvari Obrenovac ne bi mogao da radi bez Grada Beograda

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji zelene pijace u Obrenovcu, koji su počeli pre oko dva i po meseca i trebalo bi da budu završeni na jesen sledeće godine.


Foto: printscreen

Pijaca, koja će se protezati na skoro deset hiljada kvadratnih metara, projektovana je kao zatvoreni objekat s lokalima, administrativnim prostorom, podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom sa rashladnim vitrinama kao i zatvorenom pijačnom halom s tezgama, precizirao je Šapić.


"Obrenovac će dobiti modernu, uređenu pijacu kakvu zaslužuje i ne samo to jer će čitav ovaj deo grada biti sređen u urbanističkom smislu. Ovde se ranije stvarao saobraćajni kolaps, a sada će postojati bulevar, tako da to više ne bi trebalo da bude problem", istakao je Šapić.

Gradonačelnik je naglasio da ovakve, kapitalne stvari Obrenovac ne bi mogao da radi bez Grada Beograda jer je vrednost radova sa PDV-om oko milijardu i petsto miliona dinara.

"Opština će nastaviti da radi manje projekte u skladu sa svojim mogućnostima i budžetom, a Grad će one kapitalne, poput ove pijace, Atletskog stadiona i drugih većih projekata u Obrenovcu", naveo je Šapić.


Gradonačelnik je dodao da je obilazak radova na važnim projektima i to uglavnom kada su radovi u poodmakloj fazi primer dobre prakse i novih standarda koji su uvedeni u Gradsku upravu otkad je on na čelu Grada, s osnovnim ciljem da se rokovi poštuju.

"Bez obzira na to što nekada postoje objektivne okolnosti i nisu uvek krivi izvođači radova niti oni koji su ih angažovali, treba da učinimo sve da tu dobru praksu poštovanja rokova zadržimo. To pokazuje ozbiljnost onih koji se nalaze na odgovornim mestima i obavljaju poslove u interesu građana", rekao je Šapić.

Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković i predsednik GO Obrenovac Miloš Stanojević.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR