Glas Javnosti

ШАПИЋ НЕЋЕ У "САВЕЗ": Тукли су ме са три стране, једни маљем, други стрелом..; Како могу да узимам гласове људима који су излазе и улазе са политичке сцене?

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 02.08.2018.

Председник Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић изјавио је да се опозиција не може окупљати око тога да се не излази на изборе без равноправних услова, као и то да је он опозиција и на нивоу државе и града, а да је само на Новом Београду власт.

У интервјуу за недељник НИН, Шапић је упитао зашто медији који данас подржавају Савез за Србију који је у свој програм уврстио фер и равноправне изборе нису њега равноправно третирали на претходним изборима.

"Мене су тукли у овој кампањи са све три стране на различите начине: једни маљем, други ме гађали стрелом, а трећи ми убризгавали отров док спавам. Нисам имао једнак третман као други, ни у медијима који нису режимски, зашто", упитао је Шапић.

Он је објаснио да на следећим изборима његова новоформирана странка жели да учествује самостално, као и да не жели да његова политика буде заснована свађама и критици.

"Покушавам да будем позитиван и конструктиван, а имам утисак да смо упали у врзино коло деструкције и негативне енергије. Желим да добијем мандат на основу идеја шта могу да урадим, а не да тражим поверење због умећа да се свађам и критикујем", објаснио је Шапић.

Он је казао да није тачно да његов савез има улогу да одузме гласове опозицији, јер је, по његовом мишљењу, немогуће узети гласове од људи који су излазили из политике, па се у њу враћали.

"(Саша) Јанковић је био заштитник грађана, (Драган) Ђилас председник Кошаркашког савеза, а (Вук) Јеремић председавајући, а после тога је радио на кандидатури за генералног секретара УН - то је све у реду и свако има право да одлази и да се враћа, али не разумем како смо доши до тога да ја некоме нешто узимам", казао је Шапић.

Додао је да он и странка СПАС немају било какве везе са Српском напредном странком ни са Савезом за Србију, а да ће његова странка учествовати на изборима иако опозиција одлучи да изборе бојкотује.

Како је објаснио, СПАС има посебан програм за локални ниво на којем су спремни за савез и сарадњу са различитим групама грађана и удружењима, а на националном нивоу жели да наступа самостално.

"Ми желимо својим примером да покажемо да актери на плитичкој сцени Србије и политички неистомишљеници не смеју да буду једни другима непријатељи. Нећемо постићи ништа продубљивањем сукоба меЂу нама", казао је Шапић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR