Glas Javnosti

ŠAPIĆ: Ne vidim razlog da ne budem ponovo GRADONAČELNIK AKO BUDE IZBORA

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da ne vidi razlog da ne bude ponovo gradonačelnik ukoliko bude vanrednih beogradskih izbora.

Na pitanje da li će na sledećim vanrednim beogradskim izborima biti kandidat za gradonačelnika SNS ili će, ako to ne bude, nastupati u okviru neke druge političke opcije, Šapić je naveo da ne vidi razlog da ne bude, jer su izuzetno dobro radili u prethodnih godinu i po dana i imaju ozbiljne rezultate.

“Ne vidim razlog da ne budem. E sad da li će to biti SNS ili neka druga koalicija, možda će biti čitava vladajuća većina. Ukoliko bude prevremenih izbora, to očekujem i ne vidim razlog da se to ne desi. Da li je svima lakše kad imate pun mandat, da, ali novi beogradski izbori su za vas iz opozicije ove, one, tema od prvog dana mog mandata”, rekao Šapić novinarima pred početak sednice Skupštine grada. Dodao je i da će se održati vanredni beogradski izbori ukoliko bude procenjeno da to treba da se dogodi.

“Apsolutno smo spremni za izbore, uvek smo spremni i uvek ćemo biti. Sve što smo radili daje nam puno pravo da smatramo da će Beograđani umeti to da prepoznaju”, rekao je on. 

Donosimo odluku o povećanju osnovica plata za zaposlene u predškolskim ustanovama

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će jedna od najvažnijih odluka koju bi odbornici trebalo danas da donesu biti povećanje osnovica plata za sve zaspolene u predškolskim ustanovama.


Ovo povećanje će se odnositi posebno na pomoćno osoblje, spremačice, čistačice, kuvarice… kojima su plate bile izuzetno niske, rekao je gradonačelnik novinarima pred početak sednice Skupštine grada, na čijem dnevnom redu je rebalans gradskog bužeta. Gradonačelnik je rekao da bi zahvaljujući toj odluci koju će potpisati plate vaspitačica mogle da budu i 100.000, podsećajući da su sada 70.000 dinara.

Grad je, kako je precizirao do sada povećavao republičku osnovicu za šest odsto, a sada će povećati za još 10. “Na republičku osnovicu za plate u predškolskim ustanovama Grad Beograd će dodati još 16 odsto. S obzirom na to za će Republika podići taj iznos za još pet odsto u septembru, a ima najava da će od januara podići za još 10. Kada se sve sabere vaspitačica bi od sadašnjih 70.000 mogla da prima i 100.000 dinara, što će biti značajno povećanje zahvaljujući Gradu i Vladi Srbije”, rekao je on.

Šapić je naglasio da je za njega ovo najvažnija predložena odluka.


Takođe, povećavamo i solidarnu pomoć za zaposlene u ovoj oblasti, tako da će umesto 25 000 ona iznositi 40 000, koliko imaju i svi zaposleni u javnim komunalnim preduzećima.

“Mislimo da je to značajno, značajno povećanje. Odlukom obezbeđujemo sredstava za povećanje plata, a ako to uspemo da spakujemo do kraja septembra, povišica zaposlenima u predškolskim ustanovama bi mogla da stupi na snagu od oktobra, a ako ne od 1. novembra”, rekao je on.

Šapić je pojasnio da će sredstva koja se obezbede za povećanje osnovice ići kumulativno na ono što je u tu svrhu planirano republičkim budžetom.

Glas javnosti /B09S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR