Glas Javnosti

SAMO JEDAN POSLANIK SNS-a GLASAO PROTIV ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI: 'Taj zakon je Visoki savet sudstva ocenio kao NEUSTAVAN'!

Politika
Autor: Glas Javnosti

U Narodnoj skupštini Republike Srbije u sredu je usvojen Zakon o rodnoj ravnopravnosti, a ova odluka doneta je gotovo jednoglasno. Ipak nisu svi poslanici saglasni sa ovom odlukom.

Bratislav Jugović, poslanik SNS-a, jedan je od troje ljudi koji su glasali protiv ovog zakona, a među predstavnicima svoje stranke i jedini.

On je za Glas javnosti obrazložio zbog čega je odlužio da glasa protiv usvajanja ovog zakona.

-Moram da napomenem da je Visoki savet sudstva ovaj zakon ocenio kao neustavan, a dali su i adekvatno obrazloženje za to. Smatram da su oni koji donose odluke ko će biti naša sudska vlast i koji te sudije biraju, a mi im za to verujemo, bez da smo prethodno te ljude upoznali, prilično kompetentni da odlučuju i o tome da li je nešto u skladu sa ustavom ili ne- rekao je Jugović za naš portal.

Bratislav Jugović, Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, budući zakon regulisaće rodnu ravnopravnost u oblastima rada, zapošljavanja i samozapošljavanja, socijalnog i zdravstvenog osiguranja i zaštite, obrazovanja, sporta, političkog delovanja i javnih poslova, reproduktivnih i seksualnih prava, pristupa robi i uslugama, kao i mere za suzbijanje i sprečavanje svih oblika rodno zasnovanog nasilja, nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR