Glas Javnosti

Samit EU–Zapadni Balkan u Tirani, Vučić: Bolje za stolom nego na meniju

Politika
Autor: Glas javnosti/rts

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je na Samit EU–Zapadni Balkan koji se održava u Tirani.

Vučić po dolasku u Tiranu: Bolje za stolom nego na meniju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je po dolasku u Tiranu, gde učestvuje na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, da je uvek bolje biti za stolom, jer, kako je rekao, "kada niste onda ste na meniju".

Samit lidera EU–Zapadni Balkan počinje u Tirani, a prve učesnike na crvenom tepihu u Kongresnoj palati, kao domaćin dočekuje albanski premijer Edi Rama.

Samit lidera EU–Zapadni Balkan održava se u Tirani, prvi put nekoj od zemalja regiona. Pored najvišnih zvaničnika EU, na ovom skupu učestvuju i lideri 27 zemalja članica, kao i regiona.

Predsednik Srbije će na samitu prisustvovati i potpisivanju Roming deklaracije između mobilnih operatera Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.

Tokom samita u glavnom gradu Albanije, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima zemalja učesnica, među kojima su predsednik Vlade Belgije Aleksandar De Kro, kao i premijer Holandije Mark Rute.

Uoči Samita EU–Zapadni Balkan u Tirani, evropski zvaničnici u Briselu istakli su da će glavna poruka sastanka biti nedvosmislena podrška članstvu regiona u EU i poziv na ubrzanje procesa pristupanja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR