Glas Javnosti

RUSKI MEDIJI O MARKU MILOŠEVIĆU: Vodi sumnjive poslove, povezan je s mafijom, i dalje voli luksuz i skupa kola i u ljubavi je sa misterioznom ćerkom ruskog funkcionera

Politika
Autor: Glas javnosti

Ruski mediji pisali su da je Milošević u vezi sa Irinom Baglaj, ćerkom bivšeg predsednika ruskog Ustavnog suda Marata Baglaja i da je jedno vreme bio suvlasnik kompanije "Polar doo" koja se bavi trgovinom sokovima, mineralnom vodom i drugim pićima.

Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, pojavio se prvi put u javnosti posle dugo vremena, a glavno pitanje koje se postavlja na pomen njegovog imena jeste gde je i šta radi u poslednje skoro 23 godine, otkako je 7. oktobra 2000. godine zauvek napustio Srbiju pritisnut padom očevog režima i optužnicom za učešće u organizovanom kriminalu. Prema poslednjim dostupnim informacijama, poznato je da Milošević već decenijama živi u Rusiji, čiji ima pasoš, aIi sve ostalo uglavnom je prekriveno velom tajne. Čak se do juče nije znalo ni kako izgleda, sve dok se nije pojavio na otkrivanju spomenika svom ocu u Moskvi.


Ruski mediji pisali su da je Milošević u vezi sa Irinom Baglaj, ćerkom bivšeg predsednika ruskog Ustavnog suda Marata Baglaja i da je jedno vreme bio suvlasnik kompanije "Polar doo" koja se bavi trgovinom sokovima, mineralnom vodom i drugim pićima. Pričalo se da i dalje voli luksuz i skupe automobile. Povezivali su ga čak i sa ruskom mafijom.

Ruski portal "Sagovornik" (sobesednik.ru) otkrio je prošle godine detalje o životu Marka Miloševića u Rusiji.

Kako je ovaj portal pisao, Marko Milošević je državljanin Ruske Federacije barem od 2014. godine, kada mu je izdat važeći ruski pasoš. I dalje voli automobil i motocikle. Ima dva motocikla: "harli-dejvidson" i "hondu CBR600F" i dva automobila “audi A4” i “Micubiši lancer”.

Partnerka Miloševića ima tri nekretnine

Prema njihovim saznanjima, sin Slobodana Miloševića je prvo živeo je u blizini stanice metroa “Prospekt Mira” što je po njima dokaz da je u vezi sa Irinom Baglaj. Naime, stan je u to vreme pripadao Irini koja poseduje nekretnine i u jednom elitnom vikend naselju, gde je Marko prijavljen.

Miloševićevu vezu sa Irinom potvrđuju i podaci o parkingu u prestonici: mobilnim telefonom platio je parking za “audi Q5” (krosover) koji je u vlasništvu Irine Baglaj, objavio je "Sagovornik".

Irina Baglaj, prema dostupnim informacijama, poseduje i 25 jutara zemlje na Rubljovki - u turističkom naselju Iljinskoje. Pored toga, ima i stan od 92 kvadrata u kući u Ulici Dolgarukovskaja u Moskvi. Jedno vreme Marko Milošević je bio suvlasnik Polar doo. On je od 2015. do kraja 2019. godine imao 50 odsto udela u ovoj kompaniji. Ova kompanija je trgovac sokovima, mineralnom vodom i drugim pićima. Godišnji promet je relativno mali - 16 miliona rubalja (oko 135.000 evra).

Inače, Milošević je na otkrivanju spomenika svom ocu snimljen u društvu Aleksandra Zaldastanova zvanog Hirurg, bliskog saradnika i prijatelja Vladimira Putina i vođe opskurne motociklističke grupe "Noćni vukovi". To govori da održave veze sa samim političkim vrhom Rusije i krugom oko predsednika Putina i da verovatno uživa njihovu zaštitu. Na snimku se vidi da je vidno ostario i osedeo, ali prema onome što je govorio na otkrivanju spomenika, "povezujući sudbinu Srbije i Rusije kao žrtava agresivne politike Zapada", očigledno je da retoriku svog oca nije promenio.

Drugi posao - održavanje vozila


Pisalo se i da je Miloševićev poslovni partner izvesni Igor Tarasenko, koji preko svoje druge kompanije zarađuje na javnim nabavkama. Njegova firma “Trade Motors doo” pruža usluge održavanja vozila preduzećima u elitnom moskovskom okrugu Odincovo, gde i sam Vladimir Putin ima vilu. Prihod ovog posla je već solidniji - više od pola milijarde rubalja godišnje (više od četiri miliona evra).

Živeo u kući bivšeg generala ruskog MUP-a
Ruski portal je pronašao i vezu između Miloševića i rođaka bivšeg generala ruskog MUP-a. Baza podataka saobraćajne policije sadrži podatke o još jednoj adresi sina bivšeg jugoslovenskog predsednika – u kući u Rjabinovoj ulici u prestoničkom selu Maruškino.

Prema izvodu iz Jedinstvenog državnog registra pravnih lica, kuća je već 15 godina u vlasništvu Andreja Aleksandroviča Pikulika. On je naime sin zamenika šefa kabineta Računske komore Ruske Federacije, general-majora unutrašnje službe Aleksandra Pikulika, koji je poginuo u nesreći.


Poslednja fotografija sa kremacije majke
Inače, pre snimka sa otkrivanja spomenika Slobodanu Miloševiću, poslednja fotografija Marka Miloševića u javnosti zabeležena je na kremaciji njegove majke Mire Marković u aprilu 2019. godine. To je bilo prvo pojavljivanje Miloševićevog sina u javnosti posle 13 godina i smrti njegovog oca.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR