Glas Javnosti

RUSIJA O "IZBORIMA" NA TZV. "KOSOVU": Karikatura demokratskog procesa

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je lokalne izbore na severu tzv. "Kosova" koje su Srbi bojkotovali, karikaturom demokratskog procesa.

"Privremeni organi samouprave u Prištini nastavljaju da zaoštravaju situaciju na Kosovu, namerno guraju u ćorsokak dijalog sa Beogradom.

Ponovo je na udaru autohtono srpsko stanovništvo, njegova osnovna prava i slobode. Još jedan dokaz ignorisanja (prava Srba) bilo je održavanje takozvanih lokalnih izbora 23. aprila u severnom delu pokrajine koja je naseljena Srbima. Uprkos bojkotu srpske većine, odbijanju da predlože sopstvene kandidate, glasanje je ipak održano pod pritiskom zapadnjaka.
 


Rezultat je očekivan: Srbi su jednoglasno bojkotovali ovu parodiju demokratskog procesa“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Istovremeno, „zanemarljivo mala izlaznost” i nepostojanje elementarnih uslova za izražavanje volje „nisu sprečili Prištinu da izbore proglasi uspešnim i sa neskrivenim cinizmom proglasi „pobednike”,” navelo je ministarstvo.
„Upravo tako izgleda kosovska „vladavina prava“ o kojoj se toliko priča u SAD i EU.
 


To je provokativna zamena opšteprihvaćenih izbornih procedura sramnom imitacijom, koja u potpunosti odgovara zapadnim sponzorima Prištine: oni podstiču okupaciju severa Kosova, nastoje da se Srbima konačno oduzme pravo glasa, suočeni sa progonom i terorom koji je pokrenuo lokalni „premijer“ Aljbin Kurti", saopštilo je ministarstvo.

Glas javnosti/Sputnjik

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR