Glas Javnosti

RIČARD GRENEL: Briselski sporazum je jasan i treba ga se pridržavati - ovo ga krši! Bajden ne sme da ćuti (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel oglasio se povodom današnje akcije kosovske policije u Severnoj Mitrovici i Zvečanu.

"Briselski sporazum je jasan i treba ga se pridržavati - ovo ga krši. Političke manipulacije nekih u Prištini pred lokalne izbore na Kosovu u nedelju moraju prestati. Ovo je opasno i bezobzirno. Džo Bajden takođe ne sme da ćuti o ovoj situaciji", napisao je Grenel na Tviteru.

Jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice su se čule sirene za opasnost, a kosovska policija je saopštila da je reč o "sprečavanju krijumčarenja robe". Građani izašli na ulice, bačeni suzavac i šok bombe. Povređeno je 10 osoba, jedan muškarac je teško ranjen. Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel pozvao je na hitno smirivanje situacije na severu Kosova i poručio da su neprihvatljive jednostrane i nekoordinisane akcije koje ugrožavaju stabilnost. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio u Rašku, gde je u toku sastanak sa Srbima sa Kosova.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR