Glas Javnosti

Reakcija psa za traženje narkotika na Vulina (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin nalazi se u fokusu svetske javnosti nakon što je saopšteno da je stavljen na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Vulinu su uvedene sankcije zbog umešanosti u međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije, a pomenuti slučaj podsetio je na zanimljivu situaciju koga se dogodio dok je obavljao funkciju ministra policije.

Naime, tada se pojavio video-snimak jedne posete ministra Vulina policijskim jedinicama.

Sve deluje uobičajeno, ministar opušteno vrši smotru jedinica, sve do jednog trenutka.

Negde pri kraju špalira, Vulin dolazi do policijskog psa, koji je imao zanimljivu reakciju.

Reč je o psu koji je obučen za traženje narkotika.

Podsetimo, američko Ministarstvo finansija je saopštilo da je Vulin održavao obostrano koristan odnos sa srpskim trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem, koji se takođe nalazi pod sankcijama SAD, pomažući mu da se njegove ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije.

“Vulinovi postupci su unapredili korupciju u institucijama vlasti u Srbiji. Ova dela uključuju korišćenje njegovog autoriteta radi lične koristi, uključujući umešanost u lanac trgovine drogom. On je koristio svoje javne pozicije da podrži Rusiju, omogućujući maligni uticaj Rusije, čime je umanjena bezbednost i stabilnost Zapadnog Balkana, a Rsuiji obezbeđena platforma za dalje širenje svoj uticaja u regionu”, piše na sajtu Ministarstva finansija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR