Glas Javnosti

Različite politike SAD i EU dovele do PADA VLADE KOSOVA

Politika
Autor: Glas javnosti

Spoljnopolitička borba SAD i EU, dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM, rezultirala je padom vlade Aljbina Kurtija, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

Upitana o reakciji predsednika Aleksandar Vučića na sinoćno izglasavanje nepoveranja Kurtijevoj vladi u kosovskom parlamentu, Vasiljević je u ukljčenju za TV Prva rekla da je Vučić sinoć pomno pratio dešavanja na KIM, jer je imao sastanak sa delom svog tima, a da je sinoć takođe sve vreme bio je na vezi i sa ljudima iz Vlade Srbije koji su zaduženi za pitanje KiM.

 -Ono što se desilo to je da je očigledno u pitanju spoljnopolitička borba SAD i EU, da su u pitanju dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM i to je, videli ste i sami, rezultiralo padom vlade Aljbina Kurtija- kaže Vasiljević.

 Navodi da zaista ne zna šta će dalje biti i kako će se situacija dalje razvijati.

 -U ovoj situaciju mislim da je predsedniku trenutno najbitnije da Srbija iz ovoga (zaraze korona virusom) izađe zdrava i da izgubimo što manji broj stanovnika i da ćemo onda nastaviti da se bavimo svim ostalim problemima-kaže Vasiljević.

 Lekari u Srbiji su rekli da još ne treba zatvarati tri grada Beograd, Niš i Valjevo, koji su najveće žarište korona virusa, a da će ta mera biti sagledana u naredna 24 sata, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

 Smatra da će nove mere ako ne danas, biti saopštene sutra, ali da joj nisu poznati detalji.

 Ona je u uključenju za TV Prva rekla da je predsednik Aleksandar Vučić juče na sastanku oba krizna štaba kojem je prisustvovala i predsednica Vlade Ana Brnabić, pitao srpske lekare da li je potrebno da dođe do zatvaranja ova tri grada.

 -Rekli su ''još uvek ne, videćemo u sledeća 24 sata. Mislim da će, ako ne danas, onda u toku sutrašnjeg dana nove mere biti saopštene. Da li će one one podrazumevati potpuno zatvaranje ova tri grada ili delova grada, ne znam, jer se situacija menja bukvalno iz sata u sat- rekla je Vasiljević.

 Navela je da bi eventualno takve mere podrazumevale da ne postoji putni transport civila između tih gradova, da ne može da se izađe niti uđe u te gradove.

 To su, dodaje, mere koje su bile i u Kini.

 -To je nešto što je jedina sigurna varijanta da se zaraza neće širiti po celoj zemlji- kaže Vasiljević.

 Pretpostavlja da bi, dodaje, u slučaju takvih mera za tri grada bio omogućen normalan transport prehrambenih proizvoda i medicinske.

 Upitana šta bi bilo sa radnicima iz tih gradova koji rade u drugim mestima i da li bi oni imali neke posebne dozvole za kretanje, Vasiljević kaže da joj detalji nisu poznati.

 -Ne znam. Saznaćemo pravovremeno. Ne brinite se, neće biti proglašene nove mere pa uvedene za sat vremena. Ljudi će imati vremena da se organizuju- kaže Vasiljević.

Izvor: Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR