Glas Javnosti

RATNI ZLOČINAC 'NA UDARU': Nakon hapšenja Tačija pokušana PLJAČKA njegovog sefa sa TAJNIM DOKUMENTIMA

Politika
Autor: Glas javnosti

Sef Hašima Tačija našao se na meti lopova samo 24 sata nakon štp je bivši kosovski predsednik podneo ostavku zbog optužnice koju je podneo Specijalni sud u Hagu.

Kako pišu mediji, radi se o sefu punom tajnih dokumenata u kosovskom predsedništvu. Upravo zbog toga je najavljeno da će direktor Kosovske obaveštajne agencije o ovom slučaju obavestiti Odbor skupštine za bezbednost.

Izvori medija kažu da su pljačku pokušali sekretar kosovskog predsedništva, Driton Gaši, i jedan zvaničnik kojeg je on predstavio kao inspektora Kosovske obaveštajne agencije.

Gaši je navodno 6. novembra obavestio savetnike Vjose Osmani koja vrši dužnost predsednice Kosova, da će Euleks izvršiti zvanični pretres u kabinetu bivšeg predsednika Tačija, ali su predstavnici Euleksa to demantovali.

Saradnici aktuelne kosovske v.d. predsednice su međutim otišli u kancelariju predsednika, gde je sekretar Driton Gaši zajedno sa drugom osobom, koju je predstavio kao inspektora Kosovske obaveštajne agencije (KIA), otvorio sef gde se čuvaju izveštaji KIA i drugi poverljivi dokumenti.

Nekoliko minuta kasnije u kancelariju je stigla Osmani i zatražila objašnjenje Gašija, nakon čega je u njenom prisustvu sef ipak otvoren.

 

Sekretar kosovskog predsedništva Driton Gaši je ranije bio direktor KIA, a njega je bivši premijer Ramuš Haradinaj smenio posle deportacije šestorice državljana Turske. Potom je Gašija Tači imenovao za sekretara Predsedništva.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR