Glas Javnosti

Rama: Dan žalosti u Beogradu najgori signal koji je Srbija mogla da pošalje

Politika
Autor: Glas javnosti

Zvanično najavljena žalost u Beogradu za pripadnicima oružane grupe koji su ubijeni posle sukoba sa kosovskom policijom, a pošto je ubijen policajac na Kosovu, najgori je signal koji je Srbija mogla da pošalje regionu i evroatlantskoj zajednici, ocenio je albanski premijer Edi Rama i pozvao i Prištinu da ne preduzima jednostrane akcije.

Rama je, u objavi na društvenoj mreži X, rekao da je Beograd trebalo da otvori ozbiljnu istragu o članovima „te kriminalne grupe, njihovim vezama sa trgovcima oružjem i drugim pojedincima ili subjektima, potencijalno angažovanim u stvaranju oružanog pokreta na severu Kosova“.

Umesto toga, u Beogradu se, kaže, „raspiruje plamen oružanog sukoba kao nikada od 1999. godine“.

“Ovo ne samo da je neopravdano i neprihvatljivo, već je za osudu svom snagom reči i instrumenata koji su dostupni evroatlantskoj zajednici”, naglasio je albanski premijer.

Rama je ocenio da je ovo trenutak kada Srbija mora jasno i odlučno da se opredeli da li će biti sa Evropom i demokratskim svetom 21. veka ili sa svojom senkom.

“Ovo je trenutak kada i Kosovo mora veoma ozbiljno da razmisli i da se jasno odluči da li će nastaviti putem akcije, odvojeno od svojih nezamenljivih prijatelja i svojih nespornih saveznika ili će delovati u skladu i razumevanju sa evroatlantskom zajednicom”, naglasio je albanski premijer.

Prema rečima Rame, svi drugi putevi osim tog su „putevi iluzija sa bolnim završetkom, koji Kosovo odvode od glavnog cilja“.

Glas javnosti/V05S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR