Glas Javnosti

Radulović: Ublažavanje mera da bi se što pre održali izbori

Politika
Autor:

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je da je ublažavanje mera vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa uvedeno da bi vlast što pre održala izbore.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Radulović je rekao da je za aktuelnu vlast virus bio smešan u periodu od 5. do 15. marta, jer su tada skupljali potpise za izbore, da bi posle uvođenja vanrednog stanja promenili retoriku i počeli sa zastrašivanjem građana.

Radulović je ocenio da mere vanrednog stanja koje su bile uvedene nisu ni bile potrebne.

"U Srbiji se vlast iživljavala nad građanima. I sve što su radili i što rade danas je u vezi sa izborima", rekao je Radulović.

On je zapitao kako je moguće da je u vreme kada je bila 81 zaražena osoba bila opšta panika i histerija, a da je 19. aprila, u danu sa 320 novozaraženih, predsednik Aleksandar Vučić odlučio da se država polako otvara.

U pozadini svega što se dešava vezano za pandemiju, ocenio je, krije se borba između globalizma i suverenizma u kojoj su na strani globalizma Kina, Svetska zdravstvena organizacija, Ujedinjene nacije, Evropska unija i Nemačka, dok se drugoj strani polako približavaju Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Rusija.

"Srbija se danas nalazi na krivoj strani istorije zajedno sa Kinom i Nemačkom. Treba da promenimo kurs. Čitava ova histerija je izazvana da bi se zaustavila svetska privreda i proizvela recesija", rekao je predsednik DJB.

On je ocenio da je to povezano sa predsedničkim izborima u SAD, koji se održavaju u novembru.  

Do sada nijedan američki predsednik nije izgubio izbore, a da je ekonomija bila jaka. Zbog toga im je bilo potrebno da sruše ekonomiju", naveo je.

Lider DJB je dodao da su pad proizvodnje i recesija uvek dobri za banke i velike multinacionalne korporacije, a katastrofalni za domaću privredu, za domaće poljoprivrednike, za preduzetnike i porodična mala i srednja preduzeća.

(Izvor: N1/Beta)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR