Glas Javnosti

Radulović tuži Brnabićevu zbog uvreda

Politika
Autor: Глас јавности

Saša Radulović, lider Dosta je bilo, najavio je da će tužiti premijerku Srbije Anu Brnabić zbog uvreda izrečenih na jučerašnjoj sednici Skupštine.

- Razlog zašto je DJB bojkotovao sednice Skupštine je upravo ovakvovnedostojno ponašanje vlasti i poslanika vladajuće većine koji krše svav pravila ne samo Poslovnika i Zakona, već i elementarnog ljudskog, pristojnog ponašanja. Pravni tim Saše Radulovića priprema tužbu protiv predsednice Vlade Ane Brnabić za uvrede koje uputila narodnom poslaniku u sali Skupštine, rečeno je iz DJB.

Na pitanje zašto nisu nosili maske u skupštinskoj sali, zbog čega su izbačeni sa sednice iz DJB kažu da je “tragično po Srbiju je da za naš medij i sve ostale medije u Srbiji to tema, a da smo u proteklih 45 dana ćutali na očigledno kršenje Ustava, suspendovanje Skupštine, na državni udar koji je izvršen, i da smo 45 dana ignorisali dnevne konferencije za medije poslanika DJB.

- Tragično je da niste našli za shodno da pitate bilo kog poslanika DJB bilo šta u ovom periodu i da ste se sada setili. Tragično je da ono što je govorio Saša Radulović juče u Skupštini za vas nije tema, a ovo podmetanje Maje Gojković jeste, kažu iz ove stranke.

Kako navode poslanici DJB nisu izbačeni, već su sami izašli da ne bi dali povod predsednici Skupštine koja je na svaki način pokušala da zabrani Saši Raduloviću da govori.

 

- Rodoljub Šabić je na svom Tviter nalogu napisao da su poslanici DJB samo dan ranije sedeli u istoj toj sali bez potpuno nepotrebnih maski koji služe samo za predstavu vlasti. A onda se setila da ponižava narodne poslanike i vređa njihovo dostojanstvo glumeći eksces. Inače, SZO je na samom početku krize rekao da su maske za građane nepotrebne i da je najvažnije držati fizičko odstojanje i ako imate temperaturu da ostanete kod kuće. Ono što je tužno, što je vaš medij preuzeo taj narativ zajedno sa svim drugim medijima, i ni reč nije rekao o onome što je zaista bila tema – državni udar, navode iz DJB

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR