Glas Javnosti

RADIKALIZACIJA PROTESTA: Blokada CELE SRBIJE ako zahtevi ne budu ispunjeni!

Politika
Autor: Glas javnosti

Vlast ima rok do kraja aktuelne sednice parlamenta, koja se očekuje krajem iduće nedelje, da ispuni zaheteve građana okupljene na protestu "Srbija protiv nasilja", a ukoliko do ispunjenja ne dođe, sledi blokada magistralnih saobraćajnica i putnih pravaca u celoj Srbiji na nekoliko sati, ističe kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Blokada cele Srbije , to je ono što sledi“, dodaje Ćuta i ističe da će magistralni putevi biti blokirani tek „za početak“ na nekoliko sati.

„Oni (vlast) imaju rok do kraja sednice (parlamenta), to će biti kraj nedelje verovatno, da ispune sve zahteve. Nakon toga, sledi blokada magistralnih saobraćajnica i putnih pravaca u zemlji, na nekoliko sati za početak“, rekao je Jovanović.

U petak je održan šesti po redu protest građana pod nazivom „Srbija protiv nasilja“, koji je započet nakon dva masovna ubistva 3. i 4. maja, sa zahtevima za smenjivanje Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS), ali i gašenje štampanih i elektronskih medija i ukidanje programa i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama koje promovišu nasilje. Među zahtevima je i smena ministra unutrašnjih poslova Bratisalava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina. Jovanović Ćuta, koji je jedan od zvaničnih organizatora, najavljuje da će protesti biti nastavljeni.

„Mi se sa ulice sklanjati nećemo“, kaže Jovanović.Protesti će se nastaviti, a do kad će trajati, prema rečima Jovanovića Ćute – zavisi od šefa države Aleksandra Vučića.

„Od njega (Vučića) očekujem sve“, ističe Jovanović Ćuta.

Govoreći o mogućim izborima već na jesen, on navodi da opozicione stranke koje su zvanični organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, očekuju pre svega ispunjenje zahteva tih protesta nakon čega ne isključuju mogućnost pregovora o izbornim uslovima.

„Prvo da se ispune zahtevi, pa ćemo da sednemo da vidimo o kakvim izborima je reč, pod kakvim uslovima. Što se mene tiče, spajanja izbora više nema“, jasan je Jovanović Ćuta.

Na proteste „Srbija protiv nasilja“ pozivaju parlamentarne grupe Ujedinjeni, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Narodna i Demokratska stranka, uz napomenu da skup nije stranački.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR