Glas Javnosti

RAD NARODNE SKUPŠTINE : Poslanici u utorak o Slavici Đukić Dejanović za ministra prosvete

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanici Skupštine Srbije sutra će nastaviti rad raspravom o amandmanima na više zakonskih predloga i sporazuma, među kojima su izmene Zakona o planiranju i izgradnji.

Na dnevnom redu je ukupno 30 tačaka, a o Slavici Đukić Dejanović kao kandidatu za ministra prosvete poslanici bi trebalo da se izjasne u utorak, 25. jula.

Načelna rasprava o svim tačkama dnevnog reda završena je prošle sedmice, a a predloge zakona je obrazlagala premijerka Ana Brnabić.

Pred poslanicima je, između ostalog, Predlog zakona o privremenom registru majki koji predviđa novčanu pomoć za decu do 16 godina starosti od po 10.000 dinara.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kojim se, kako je navedeno u obrazloženju, nastavlja podrška majkama preduzetnicama.

Predloženim izmenama predviđeno je da očevi koji su u radnom odnosu, a čije su supruge preduzetnice, nakon tri meseca od rođenja deteta mogu da koriste pravo na odsustvo sa rada radi nege deteta, odsustvo sa rada radi posebne nege deteta i naknadu zarade, odnosno naknadu plate.

Pred poslanicima su i izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, o energetici, Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, izmene i dopune Zakona o zapošljavanju stranaca, izmene i dopune Zakona o strancima, kao i više sporazuma o zajmovima.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR