Glas Javnosti

Putin pozvao građane: Drugovi, dajte mi još dva mandata

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je građane da glasaju na sutrašnjem referendumu za izmene Ustava, kojima će izmedju ostalog, Putinu biti dozvoljeno da se ponovo kandiduje za predsednika 2024. godine, na dva mandata po šest godina.

Glasanje je počelo još 25. juna zbog epidemije korona virusa, ali je 1. jul proglašen glavnim danom glasanja. Izmene, između ostalog, predviđaju i uvođenje shvatanja braka kao zajednice muškarca i žene, kao i uvođenje "vere u boga".

- Molim vas, dragi drugovi da kažete svoju reč. Glas svakog od vas je najvažniji, rekao je u obraćanju građanima Putin koji je na vlasti od 2000. godine.

Rekao je da je produženo glasanje u Rusiji, gde se dnevni rast inficiranih korona virusom kreće oko 7.000, neophodno zbog zdravlja Rusa.

- Upravo na našoj odgovornosti, na našim iskrenim osećanjima patriotizma, brizi o domovini, drži se suverenitet Rusije, kao i na poštovanju svoje istorije, kulture, maternjeg jezika, tradicijama, našem sećanju o dostignućima i delima naših predaka, rekao je Putin.

Po njegovim rečima, glasajući za izmene Ustava, građani će učvrstiti te vrednosti i principe kao najviše ustavne garancije.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR