Glas Javnosti

PUTIN ODLIKOVAO DODIKA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Isti orden, samo 2019. godine, dobio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o dodeli ordena Aleksandra Nevskog predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Za veliki doprinos razvoju saradnje Rusije i Bosne i Hercegovine, jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom, odlikovati ordenom Aleksandra Nevskog Milorada Dodika – predsednika Republike Srpske, Bosna i Hercegovina“, navodi se u ukazu koji je potpisao ruski predsednik, prenosi Sputnjik.

Isti orden, samo 2019. godine, dobio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Drago mi je da odlikujem predsednika Aleksandra Vučića visokim državnim Ordenom Aleksandra Nevskog, koji se veoma poštuje u našoj zemlji i koji se dodeljuje već 300 godina. U počasni spisak onih koji su do sada taj orden dobili, dodajemo i vaše ime“, rekao je tada Putin.

Aleksandar Vučić tada je istakao da nagradu posvećuje svom ocu i svojoj porodici. Tom prilikom, Vučić se zahvalio i svojoj deci: Danilu, Milici i Vukanu.

Podsećamo, Milorad Dodik je krajem maja posetio Rusiju.

„Sastanci u Rusiji su bili uspešni i Republika Srpska je pokazala svoj značaj“, izjavio je tada predsednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je poručio da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao više od sat vremena.

„Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čoveka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika“, rekao je Dodik.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR