Glas Javnosti

Put Ljajićevih kofera sa MILIONIMA obezbedili agenti Saše Vukadinovića

Politika
Autor: Glas javnosti

Koferi sa milionima maraka, kasnije evra, krenuli su iz Srbije u Istanbul posle petooktobarskih promena, ali su uhodani tek 2008. godine. Put keša u Istanbul potpuno je postao siguiran za vreme i uz pomoć vlasti agenata Bezbednosno-informativne agencije na čijem čelu je u to vreme postavljen Saša Vukadinović.

Put keša za Istanbul procureo je tek 10. aprila, posle teške saobraćajne nesreće na autoputu Beograd-Niš, kod Ražnja. U izletanju "škode" sa puta teško je povređen Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, dok je njegova desna ruka i predsednik Izvršnog odbora Branko Gogić - poginuo. Tokom policijskog uviđaja pronađena je torba sa više od dva miliona evra i to u apoenima od 50 i 500. Poreklo ovog novca još se utvrđuje.


Sagovornici "Glasa" iz Ljajićeve stranke iz Novog Pazara navode da je keš, po ustaljenoj maršuti, trebalo da završi kod zlatara Enka u istanbulskoj Kabali čaršiji.

- Naše procene su da je kod Enkla, za više od jedne decenije, sklonjeno oko 80 miliona evra. Deo tog novca je dalje ulagan i uz pomoć njega je Ljajić došao do vredne nekretnine u Londonu, u komšiluku Marijane Mateus, biše supruge Miodraga Kostića i Lotara Mateusa. I sam Enko poseduje lokale u Londonu - objašnjavaju saradnici teško povređenog Ljajića, koji je iz Kliničkog centra Niš prebačen u Beograd na dalje lečenje.

Slučajno ili ne te 2008. godine kada je potpuno obezbeđeno iznošenje novca iz Srbije za Istanbul na na mesto prvog čoveka Bezbednosno-informativne agencije postavljen je Saša Vukadinović. Na čelo BIA je došao sa mesta direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija gde je bio godinu dana, a prethodn je od 2001. do 2007. bio načelnik Policijske uprave Kruševac. Dok je Vukadinović komandova BIA Ljajić je sve vrme bio ministar za rad i socijalna pitanja.

Tokom Vukadinovićevog mandata u BIA uhapšeni su ratni komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić i prvi predsednik prekodrinskih Srba Radovan Karadžić. Posle promene republičke vlasti postao je savetnik za bezbednost tadašnjeg vojvođanskog premijera Bojana Pajtića (DS). A onda…

- Radim u "Multikomu" kod Dragana Đilasa od marta 2017. Đilas je moj prijatelj i pozvao me je da radim u njegovoj kompaniji - kazao je Vukadinović prošlog avgusta za medije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od SASA MARKOVIC u 18.09.2023 11:27:14 h
     0 
Neku fini ljudi Samo glasajte ove lopove srbija zrela za Jos jedno bombardovanje malo da se otrezni
od Verona u 15.04.2022 22:54:23 h
     0 
Svi su uvezani kao u rijaliti programu. Srbija je Zadruga.
od Sss u 16.04.2022 01:01:16 h
     0 
I niko ne hapsi bagru godinama. Ali Bog ih kažnjava.