Glas Javnosti

PROVALJEN JOŠ JEDAN KOFER RASIMA LJAJIĆA: Stara UDBAŠICA sa diplomatskim pasošem ključni igrač za put keša u Italiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Novac u koferima iznošen je ne samo u Istanbul i to od 2008. godine već i u Rim i Milano i to uz diplomatsku podršku!

Bezbedonosne službe su nedavno dobile informaciju o postojanju italijanskog keš kanala i to posle otkrića više od dva miliona evra u smrskanom automobilu Rasima Ljajića.

Italijanski put je, prema prvim saznanjima, počeo da funkcioniše 2019. godine i u lancu su učestvovale osobe sa diplomatskim putnim ispravama. Zaštićeni ovakvom vrstom imuniteta kogli su da nose svašta u koferima.

Nekako u to vreme Srbija je postavila novog konzula na Apeninskom poluostrvu i to u Milanu. Po kazni, navode u Beznednosno-informativnoj agenciji, to mesto je dobila Radmila Selaković. U pitanju je čuvena Rada iz UDBE, koja je važila za najstarijeg pripadnika bezbednosnih službi.

- Čuvena Rada iz UDBE je 2018. godine počinila poslednji kobni potez u BIA. Nadređeni su je umešali u ilegalnu gradnju unutar zgrade centrale BIA i zato je morala pod hitno da napusti službu. Za „kaznu“ je premeštena u Generalni konzulat u Milanu - kaže sagovornik „Glasa“ iz MUP-a Srbije.
radmila-selakovic-YT Foto:Ministarstvo spoljnjih poslova

Naravno, u njenoj zvaničnoj biografiji na portalu Ministarstva spoljnih poslova, stoji da je rođena u Novom Pazaru i da je najveći deo radne karijere provela obavljajući poslove u oblasti finansija. Radila je u bankarstvu, spoljnoj trgovini, građevinarstvu, telekomunikacijama, državnoj upravi i bezbednosnim strukturama. Ima licencu za stečajnog upravnika i veštaka ekonomsko-finansijske struke. Njen uspon u BIA počinje 2012. godine kada je generalni sekretar Predsednika Srbije Nebojša Rodić postavljen za direktora. Postaje načelnik logistike. Obavljala je funkciju predsednika Upravnog odbora Banke Poštanska Štedionica a.d. Beograd.

U decembru 2018. godine imenovana je za generalnog konzula Republike Srbije u Milanu. Funkciju generalnog konzula u Milanu zvanično obavlja od 4. maja 2019. godine.

Put keša za Tursku otkriven je 10. aprila posle teške saobraćajne nesreće na autoputu Beograd-Niš, kod Ražnja. U “škodi” je teško povređen predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić, dok je poginuo njegov bliski saradnik Branko Gogić, inače director JP “Emisiona tehnika i veze” i predsednik Izvršnog odbora stranke.

U vozilu je bilo više od dva miliona evra a krenuli su za Istanbul, kod izvesnog zlatara Enka, koji ima lokal u Kabali čaršiji. Navodno, ovim putem je do sada iz Srbije izneto 80 miliona evra, a put je ustaljen 2008. godine i to tokom vlasti agenture BIA, na čijem čelu je tada bio Saša Vukadinović.

 Radmila Selaković je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer Ekonomika i organizacija preduzeća 1981. godine. U 2013. Godini je upisala multidisciplinarne master studije - Terorizam, organizovani kriminal i bezbednost pri Rektoratu Univerziteta u Beogradu...

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Kos u 17.04.2022 07:22:42 h
     0 
sto vredjate udbu sa ovim opskurnim likovima rada vukadinovic itd st ne pise biasi da ne bude zabune