Glas Javnosti

PROROČKE REČI SMILJE AVRAMOV: Između SAD, Vatikana i Nemačke sklopljen je tajni sporazum 1976. godine o UNIŠTENJU PRAVOSLAVLJA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Podsećamo vas na reči jedne od najumnijih Srpkinja, naše velike Smilje Avramov, nekadašnje profesorke Pravnog fakulteta u Beogradu i člana Senata Republike Srpske.

Profesorka je u jednom od svojih intervjua govorila o nečemu što se već dugo odigrava pred našim očima a naročito je uzelo zamaha ovih dana. Piše Borba za Istinu.

“Između SAD, Vatikana i Nemačke sklopljen je 1976. godine tajni sporazum u 11 tačaka. Jedna od centralnih teza ovog sporazuma bila je ideja o federalizaciji sveta… Jedna od tačaka koja je mene pogodila, kad sam čitala taj sporazum, bila je totalno uništenje pravoslavlja.

Pravoslavlje mora biti izbačeno iz svetskih komunikacija, kao religija, jer je to jedini homogenizirajući momenat pravoslavnih zemalja koji ima političke dimenzije, i globalizacija uz Pravoslavlje teško će uspeti. Otuda uništenje Pravoslavlja ali i prodor u Pravoslavnu Crkvu i bacanje teških para da bi se pridobili pojedini rukovodioci Pravoslavlja, i da bi se na taj način uništila srž teologije pravoslavne. Jer ono što su konstatovali, a što je nama pravoslavcima koji verujemo u Pravoslavlje, vrlo značajno, i što je konstatovano na jednom od njihovih sastanaka – da je jedina teološka misao – pravoslavna, koja se može vezivati sa civilnim shvatanjem društva i sa onim što oni zovu globalizacija, uz onaj minimum socijalnog momenta.“

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Jasminka u 15.02.2023 15:33:59 h
     0 
Ispravite jedan od datuma. Jel 1967.kao u naslovu ili 1976. kao u tekstu 7128