Glas Javnosti

PROCURELI DOKUMENTI NEMAČKE VLADE! Srbija mora biti ONESPOSOBLJENA I RASPARČANA, a KOSOVO proglašeno NEZAVISNOM albanskom državom!

Politika
Autor: Glas javnosti

Italijanski portal AntiDiplomatiko (L’AntiDiplomatico) došao je u posed poverljivih dokumenata iz nemačke vlade koja svedoče o nameri Zapada da uništi Srbiju, a Kosovo i Metohiju proglasi nezavisnom albanskom državom. Ovaj monstruozni plan Zapada ima za cilj ispravljanje propuštenih prilika nakon Drugog svetskog rata da se okupira Jugoslavija.

Naime, radi se o otvorenom pismu koji je sastavio nemački poslanik i bivši potpredsednik parlamenta Evrope Vili Vilmer. Otvoreno pismo je bilo namenjeno tadašnjem nemačkom kancelaru Gerhardu Šrederu kome su javljeni rezultati konferencije u Bratislavi, održane godinu dana nakon bombardovanja SR Jugoslavije.

Sadržina pisma obuhvata zaključke koji su doneti na toj konferenciji, a koji su više nego monstruozni. Iz pisma saznajemo da postoji detaljan plan uništenja Srbije koji je razradio NATO pakt jer, kako se navodi, treba ispraviti propuštene prilike američkog generala Dvajta Ajzenhauera da vojno okupira Jugoslaviju nakon Drugog svetskog rata.

Članicama NATO pakta nikada nije ni bila namera da ispoštuju Rezoluciju 1244. Štaviše, SR Jugoslavije je proglašena nelegalnom državom. U prilog tome svedoči i stavka u pismu nastalom 2000. godine, u kojoj se ističe da su tokom konferencije predstavnici NATO država naglasili da je prioritet da južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija bude priznata kao nezavisna albanska država, kako bi momentalno postala NATO članica. 

- Srbija mora biti isključena iz evropskog razvoja - navodi se zaključcima konferencije.

Foto: IN4S PrintscreenJugoslaviju treba rasparčati i onesposobiti kao primer drugima

- Ova veoma važna dokumentacija koju smo preveli i kompletirali, potvrđuje na tragičan način ono što je govoreno, ponavljano i dokumentovano od strane svih onih koji su, bez rezerve i oklevanja, odmah postrojili protiv ‘humanitarnog rata’ prema SR Jugoslaviji, identifikujući ga kao apsolutno agresivan rat, sa objektivnim geopolitičkim i geostrateškim namjerama i ciljevima upereni protiv prava, demokratije, slobode - ističe se u članku AntiDiplomatika, a prenosi In4S.

Autori članka koji je objavljen na italijanskom portalu dodaju da mnogi ovo ili nisu shvatili ili nisu želeli iz "politički korektnih" motiva da shvate.

Foto: IN4S Printscreen- Njihova nova ‘laboratorija’ upravljanja svijetom prilagođena je vremenu ‘ljudskih prava’ i ‘obojenih revolucija’, ‘humanitarnih intervencija’ i ‘odgovornosti da štite’, ‘slobodama građana’ itd. Svoj prvi eksperiment je imala na jugoslovenskom tlu i Srbiji - navodi se u tekstu.

Konferencija u Bratislavi o kojoj je ovde reč održala se krajem aprila 2000. godine, a prema pisanju nemačkog poslanika Vilija Vimera, organizovali su je predstavnici američkog Stejt departmenta i Republičkog instituta za spoljnu politiku. Tema je bila proširenje NATO pakta na Balkan, te su konferenciji prisustvovali najviši funkcioneri NATO zemalja (premijeri, ministri odbrane, ministri spoljnih poslova), kaže Vimer u pismu upućenom nemačkom kancelaru Gerhardu Šrederu.

Foto: AntiDiplomatico PrintscreenAntiDiplomatik naglašava da su, osim NATO pakta, na konferenciji bili prisutni i članovi najmoćnijih svetskih elita poput Bilderberg grupe, Instituta Karnegi, „Stranog saveta“ Amerike itd. Takođe, ni prisustvo eminentnog albanskog i separatističkog intelektualca iz Prištine, "magnata kosovskih medija" i člana Bilderberg grupe, Vetona Suroija, nije prošlo nezapaženo.

Nakon konferencije, 2. maja 2000. godine potpredsednik tadašnjeg Evropskog parlamenta i poslanik Bundestaga Vimer obaveštava Šredera o kriminalim namerama učesnika skupa protiv SR Jugoslavije i srpskog naroda, tačnije plana NATO lidera da se Srbija "isecka" i tako "onesposobi" kako više ne bi mogla funkcionisati kao nezavisna balkanska država, navodi se u uvodu članka. 

Uništenje i isključivanje Srbije iz evropskog razvoja 

Izveštaj Vilija Vimera, koji je zaključke konferencije sveo na 11 tačaka, zapravo je najbolji pokazatelj koliko daleko idu ambicije, pohlepa i zločinaštvo evropskih i američkih lidera. Iz zaključaka se vide geostrateški i geopolitički planovi u kojima ljudski životi i njihove sudbine nisu važne. Uprkos Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija koja sve obavezuje na poštovanje granica Srbije kao nezavisne zemlje, priznanje Kosova* se tražilo čak osam godina pre nego će zvanično biti priznato.

Foto: IN4S Printscreen1. Učesnici konferencije zahtevali su da NATO države na najbrži mogući način, što je pre moguće priznaju nezavisnu državu Kosovo.

2. Učesnici ove evroatlantske konferencije proglasili su SR Jugoslaviju nelegalnom državom, uprkos Helsinškim zakonom o nepovredivosti državnih granica.

3. Evropski pravni poredak predstavlja prepreku za realizaciju NATO planova. Za ove namere pogodniji je američki pravni sistem.

4. Rat protiv SR Jugoslavije predstavlja popravku pogrešnog poteza generala Ajzenhauera na kraju Drugog svetskog rata (da vojno okupira Jugoslaviju). Američke trupe moraju ovde biti stacionirane zauvek, kako bi se ispravila propuštena prilika 1945. godine.

5. Zemlje NATO su ušle u rat protiv SR Jugoslavije kako bi i de fakto otklonile prepreke i dileme koje su se pojavile nakon usvajanja NATO-vog novog "Strateškog koncepta" u aprilu 1999. godine, a koji je predstavljao evropski napor da se prethodno obezbedi mandat UN-a i OEBS-a.

6. Bez omalovažavanja veoma važne kasnije legalističke evropske interpretacije, kako je NATO intervencija van granica Alijanse protiv SR Jugoslavije bila izuzetak, jasno je da ovo predstavlja presedan, na koji će se bilo ko, bilo kada, moći po potrebi pozivati te da će nakon ovog primera uslediti mnogi drugi.

7. Bilo bi dobro, tokom narednog NATO proširenja da se povrati teritorijalna situacija između Baltičkog mora i Anatolije kakva je postojala za vreme Rimskog carstva, u vreme njegovog najvećeg širenja i moći.

8. Iz ovih razloga, neophodno je Poljsku opkoliti sa severa i juga sa demokratskim zemljama  koje su članice NATO-a, dok će Rumunija i Bugarska služiti kao koridor do Turske. Srbija stoga (najverovatnije radi nesmetanog američkog vojnog prisustva) mora biti isključena iz evropskog razvoja.

9. Severno od Poljske mora se u potpunosti preuzeti kontrola nad izlaskom Sankt Petersburga na more.

10. U svim procesima, prava ljudi na samoopredjeljenje bi morala da imaju prednost nad bilo kojim pravilom i međunarodnim zakonom.

11. Tvrdnja da je NATO tokom bombardovanja Jugoslavije prekršio sva međunarodna prava, kao i sve odredbe međunarnog prava, uopšte nije ni uzimana u obzir.

Foto: IN4S PrintscreenU zaključku svog otvorenog pisma, Vili Vimer upozorava Šredera da su Amerikanci spremni da prekrše sve međunarodne pravne norme kako bi ostvarili sopstvene interese, što je bio uzrok i prethodna dva svetska rata.

- Sila je iznad zakona. Kad god joj se ispreči međunarodni zakon, on mora biti uklonjen - ističe Vimer u pismu i dodaje:

- Kada se tako nešto dogodilo sa Ligom naroda buknuo je Drugi svetski rat. Način mišljenja koji u obzir uzima samo lični interes možemo opisati samo kao totalitarizam! - zaključio je.

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR