Glas Javnosti

PRIŠTINA ŠALJE POLICIJU PRED MANASTIRE: Pokreće operaciju KULTI!

Politika
Autor: Glas javnosti

Kosovska policija registrovala je porast broja napada na imovinu Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji zbog čega su povećane patrole na terenu. To znači i da će biti pokrenuta operacija "Kulti".

Samo od početka ove godine zabeleženo je ukupno 13 oštećenja crkvene imovine ili pokušaji krađe.

-Zaključno sa današnjim datumom ukupno je prijavljeno 13 slučajeva na objektima SPC u različitim regionima Kosova. Od ukupnog broja prijavljenih slučajeva 9 su klasifikovani kao slučajevi teške krađe, a 4 kao oštećenja imovine, navodi se u pisanom odgovoru Kosovske policije za Kosovo onlajn.

facebook

Iz policije navode da su u skladu sa svojim nadležnostima evidentirali i delimično procesuirali počinice krivičnih dela.

-Nakon prijave slučajeva na lice mesta su izlazile nadležne policijske jedinice, vršile uviđaje i prikupljali materijalne dokazi koji su predstavljani nadležnom tužilaštvu i koordinisane dalje istražne radnje. U određenim slučajevima identifikovani su izvršioci i protiv istih su podnete prijave, a ostali slučajevi se i dalje istražuju, dodaje su u saopštenju.

S ciljem sprečavanja napada na objekte Srpske pravoslavne crkve Kosovska policija primenjuje poseban operativni plan delovanja.

-Nakon povećanog broja prijavljenih slučajeva u mesecu martu 2021. godine Kosovska policija je pokrenula dodatni operativni plan ’Kulti’ koji se sprovodi na celoj teritoriji Kosova, gde je uključen veći broj policijskih jedinica sa ciljem preventivnog delovanja i otkrivanja počinioca krivičnih dela” zaključuje se u odgovoru kosovske policije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR