Glas Javnosti

Priština ne želi to sebi DA PRIZNA, ali EU indirektno ODBIJA suverenost Kosova?

Politika
Autor: Glas javnosti

Kosovo se u Evropskoj uniji i dalje ne tretira kao suverena država, pitanje nezavisnosti i dalje je relativizovano u EU.

Medij '’Koha'’ je naveo u jednom svom tekstu da do sada nikada nije bilo tako jasno rečeno da tzv. Kosovo za EU nije država i da se ’’još uvek’’ ne može prijaviti za članstvo u istu.

Nedavno je potparol  EU Peter Stano na konferenciji za medije jasno iskazao stav da EU ne vidi Kosovo kao suverenu zemlju.

Stano je ovo rekao kada je odgovarao na pitanje da li tzv. Kosovo može da se prijavi za članstvo u EU (pošto je sada deo obaveze u dokumentima potpisanim u Vašingtonu gde je  obećano da se neće tražiti članstvo u međunarodnim organizacijama.).

Stano nije želeo da komentariše šta se dogodilo u Vašingtonu, rekavši da se to tiče strana u dogovorima, a ne EU, već se ograničio na pojašnjenja u vezi sa mogućnošću da tzv. Kosovo aplicira za članstvo u EU. 

-Što se tiče vašeg pitanja da li će Kosovo moći da se prijavi za članstvo u EU, bojim se da moram da vas podsetim na činjenicu da još uvek postoji pet država članica koje to nisu priznale. Kosovo još nije u mogućnosti da podnese formalnu prijavu za članstvo u EU-, rekao je portparol EU, dodajući da tzv. Kosovo ima jasnu evropsku perspektivu.

Sada se postavlja pitanje, da li je tzv. Kosovo i dalje zapečaćeno kao ''ničija zemlja''- nakon potpisivanja misterioznog sporazuma u Vašingtonu. 

(Glas javnosti/Kurir.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR