Glas Javnosti

Priština izbacuje srpske proizvode iz skupštinskog bifea!

Politika
Autor: Glas javnosti

Šef kabineta predsednika Skupštine Kosova Iljir Krčelji saopštio je danas da će sa privatnikom koji pruža usluge u skupštinskom bifeu raskinuti ugovor, ukoliko u ponudi i dalje bude imao proizvode iz Srbije, prenosi Kljan Kosova.

Krčelji je dodao da je saziv Skupštine sa Gljaukom Konjufcom na čelu zatekao ugovor sa tim privatnikom, koji je sklopljen pre više od 15 godina.

Prethodno je poslanik Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša zatražio danas od predsednika Skupštine da ukloni proizvode srpskog porekla iz skupštinskog bifea, preneo je KoSSev.

Beriša je tokom sednice stavio piće srpske proizvodnje na sedište predsednika Skupštine, kao i na sedište namenjeno kosovskom premijeru.

„U skupštinskom bifeu služe se pića iz Srbije. Zamolio sam Konjufcu da ne dozvoli da se ta pića služe jer se i on i premijer Aljbin Kurti izuzetno protive srpskim proizvodima“, kazao je Beriša.

Zahtev za izbacivanje srpskih proizvoda iz skupštinskog bifea stiže u vreme kada kosovska vlada radi na smanjenju uvoza iz Srbije.

Kosovska vlada je prethodno uvela antidamping mere od tri centa po kilogramu na uvoz životinjskog i živinskog koncentrata iz Srbije, kao i na uvoz građevinskih blokova, a u četvrtak je najavljeno uvođenje nove mere za konditorske proizvode iz Srbije. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR