Glas Javnosti

PRINC ALBERT STIGAO U BEOGRAD: Suveren Monaka prima srpski orden!

Politika
Autor: Glas javnosti

Princ Albert Od Monaka stigao je danas u zvaničnu posetu Beogradu i Srbiji.

Princ od Monaka upravo je sleteo na beogradski aerodrom, a dočekao ga je ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić.

Predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate "Srbija", nakon čega će Vučić i knez Albert Drugi imati tet-a-tet sastanak.

Uslediće plenarni razgovori delegacija Srbije i Kneževine Monako predvođeni predsednikom Vučićem i knezom Albertom Drugim.

Poseta princa Alberta Drugog od Monaka odudara od uobičajenih poseta zvaničnika iz sveta Srbiji, ne zbog sporazuma o saradnji koji će biti potpisan, već zbog ličnosti gosta, glave kneževine, ali i sina nezaboravne Grejs Keli i princa Renijea, kojeg je javnost navikla da viđa ne samo u zvaničnim prilikama i poslovima, već i na crvenim tepisima i dvorovima evropskih dinastija.

Vladar Monaka, naime, potiče iz jedne od najpoznatijih, najstarijih i najuticajnijih kraljevskih porodica Evrope, koja već decenijama privlači pažnju celog sveta i čija se imovina procenjuje na nekoliko milijardi američkih dolara.

Porodica Grimaldi je ujedno i jedna od najpoznatijih svetskih kraljevskih familija, odmah nakon britanske i smatra se da ima mnogo veći uticaj na političkoj sceni, nego što se to na prvi pogled vidi.

Osnivač dinastije je diplomata iz Đenove Grimaldo Kanela, čiji su naslednici bili na vlasti u Monaku do sredine 18. veka, nakon čega je prezime prošireno na Matinjon Grimaldi.

Ogranak te porodice Polinjak Grimaldi sada je na vlasti i osnovao ga je Renije Treći 1949. godine, otac princa Alberta Drugog.

Kneževina je postala pojam aristokratije i glamura, pre svega zbog činjenice da je njen član 1956. godine postala jedna od najlepših glumica, dobitnica Oskara Grejs Keli, koja se tada udala za kneza Renijea Trećeg i sa njim dobila troje dece - Karolinu, Alberta Drugog i Stefani, čiji se svaki korak, takođe, pomno pratio u svetskoj javnosti.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR