Glas Javnosti
posta

PRIJAVA NA PIŠTALJKU Podneto 20 prekršajnih naloga protiv organizatora EKOLOŠKOG PROTESTA

Politika
Autor: Glas javnosti

Niška policija podnela je protiv 20 građana zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer su označeni kao organizatori ekološkog protesta 4. i 11. decembra u tom gradu. Na sudu bi trebalo da se pojave početkom februara.

Većina građana koji su dobili prijavu tvrde da nemaju veze sa protestom, i traže od policije da predoči validne dokaze. 


Kako je objavio N1, među Nišlijama i Aleksinčanima, za koje je policija odlučila da su organizovali decembarske skupove i blokade saobraćaja, su i oni koji su za televiziju N1 tvrdili da se sa policijom nisu susreli ni na protestima, ni u danima posle, ali su im na kućne adrese stizale prekršajne kazne od po 5.000 dinara za remećenje saobraćaja. Mnogi od njih ne kriju da su na društvenim mrežama delili objave o okupljanjima, "kao i hiljade drugih koji nisu na policijskom spisku ‘organizatora’".

Iz Prekršajnog suda saopštili su da takvih zahteva ima 20 i odnose se na organizatore javnih skupova, koji su prekršili Zakon o javnom okupljanju, jer ih nisu prijavili. Za takve prestupnike predviđena je kazna od 100.000 do 150.000 dinara. Kako su baš oni odabrani, javnosti nije poznato.

VIDEO BONUS Legendarni srpski policajac provalio šta se krije iza rafala na Đokovića

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR