Glas Javnosti

PREMIJERKA BRNABIĆ : Srbija poštuje međunarodno pravo

Politika
Autor: Glas javnosti

Brnabić je izjavila i da se i sa Istoka i sa Zapada može videti licemerje u tumačenju međunarodnog prava, a Srbiji se spočitava kako nešto ne poštuje.

Prema proceni Premijerke Brnabić gostujući na Pink tv smatra da je vrhunac licemerja je zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope.

"Da se ne obazirem na kršenje Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, a zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope dolazi pošto su vlasti u Prištini ukinule sva ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji i pravo na glas 3. aprila, a pre toga su zabranili održavanje referenduma", rekla je Brnabić.

Prijavljuju se u instituciji čiji je vrhunski cilj zaštita ljudskih prava, predočila je Brnabić, a sada će ih u tu organizaciju primiti ambasadori zemalja Kvinte, koji su definisali da Kosovo krši sve principe ljudskih prava i demokratije time što nije omogućeno glasanje i 16. januara i 3. aprila.


"Ničemu nije služilo to oštro saopštenje u medijima. Hajde sad da vidimo kako će i da li će podržati članstvo Kosova članice Kvinte, koje su članice SE", istakla je Brnabić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR