Glas Javnosti
Posta

PREMIJERKA BRNABIĆ O POMOĆI SAO TOME I PRINSIPE : Daćemo 100.000 dolara za sanaciju od poplava

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada donela odluku da Republici Sao Tome i Prinsipe dodeli 100.000 dolara kao pomoć za sanaciju od poplava, koje su pogodile tu zemlju u decembru 2021. godine.

Brnabić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa premijerom Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom rekla da Srbija sa tom zemljom sarađuje na polju turizma i obrazovanja i navela da u Srbiji trenutno studira petoro studenata iz te države.

Dodala je da je Srbija zaiteresovana da poveća broj studenta iz Sao Tome i Prinsipe i da te stipendije budu za Medicinski fakultet, što im je trenutno najpotrebnije prenosi Fonet

Brnabić se zahvalila Sao Tome i Prinsipe što je ta država bila jedna od prvih koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova 2013. godine.


Žesuz je rekao da se nada da će saradnja dve države biti poboljšana, pre svega u poljoprivredi i da Sao Tome i Prinsipe računa na iskustva iz Srbije.

Dodao je da je Sao Tome i Prinsipe zainteresovan za uvoz posebno poljoprivrednih proizvoda, kao i za izvoz kakaa, vanile i kafe u Srbiju, ali i da izvozi ne samo sirovine, nego i finalne proizvode.

Budući razvoj odnosa Žezus vidi i u turizmu, s obzirom da je njegova zemlja ostrvska i sa velikim turističkim potencijalom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP