Glas Javnosti

Premijerka Ana Brnabić u poseti Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće danas na Kosovu i Metohiji, gde će obići Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić. Doskorašnji predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže za RTS da je važno da premijerka ovom posetom pokaže srpskom narodu na KiM da je država tu i da će uvek biti uz svoj narod, kao i da ih ohrabri da tu i ostanu.

Premijerka Ana Brnabić posetu počinje tokom prepodneva, u Kosovskoj Mitrovici, obilaskom prvog multimedijalnog centra na severu Kosova i Metohije i Duhovne akademije.

Premijerka Ana Brnabić posetu počinje tokom prepodneva, u Kosovskoj Mitrovici, obilaskom prvog multimedijalnog centra na severu Kosova i Metohije i Duhovne akademije.

Nakon toga, posetiće manastir Banjska, u opštini Zvečan, gde će je dočekati vladika Teodosije, čelnici opštine i predstavnici Srba.

U Leposaviću će tokom popodneva obići nekoliko domaćinstava, kako ugroženih, tako i onih koji su napravili velika porodična gazdinstva.

Zajedno sa predsednicom Vlade, na Kosovu i Metohiju biće i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Ovo je prva poseta premijerke Ane Brnabić južnoj pokrajini od 2017. godine, kada je prvi put izabrana za premijerku.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, poseta ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na Kosmetu.

Premijerka dolazi na Kosovo pošto je 1. septembra počelo sprovođenje dogovora Prištine i Beograda o ličnim kartama i u vreme kada prištinska vlada insistira na preregistraciji vozila sa srpskih na lokalne tablice. Srbi se protive tome i to neslaganje sa Prištinom može biti izvor novih tenzija i krize.

Poseta premijerke Brnabić Kosovu i Metohiji događa se u severnim opštinama, a politički predstavnici Srba sa tog područja kažu da će njenom posetom biti poslata poruka da Srbi  nisu sami. U danu kada premijerka bude bila na severu KiM, predstavnici vlade u Prištini, prvi potpredsednik zadužen za dijalog Besnik Bisljimi boraviće sa ministarkom za obrazovanje kod predstavnika Albanaca u Bujanovcu i Medveđi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR