Glas Javnosti

PREDSTAVLJEN AUSTRIJSKI NON PAPER ZA BALKAN: Šalenberg Vučiću doneo važan dokument

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa austrijskim ministrom spoljnih poslova.

Cenimo dosadašnju posvećenost Austrije ubrzanju evropskih integracija Srbije i nadamo se nastavku kontinuirane podrške na tom putu, jer je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak reformskog toka, posebno kad je reč o vladavini prava, izjavio je danas predsedik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u razgovoru sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksanderom Šalenbergom istakao da je Srbiji u interesu nastavak unapređenja političkog dijaloga sa tom zemljom, kao i produbljenje saradnje u svim ostalim oblastima od obostranog interesa.

Šalenberg je predstavio non-pejper, kojim Austrija želi da sadašnji proces proširenja učini mnogo opipljivijim, ali i kreira mogućnost da se države kandidati postepeno integrišu u politike Evropske unije koje su od koristi za sve njih, saopštila je Služba predsednika Srbije za saradnju sa medijima.

Upoznao sam ministra Šalenberga sa izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana na svom evropskom putu, poručio je Vučić.

Vučić je istakao da je Austrija treći najveći strani investitor u Srbiji i peti spoljnotrgovinski partner u razmeni
usluga, kao i da je u prva četiri meseca 2022. godine robna razmena porasla za 50,8 odsto u odnosu na isti period 2021. godine.

Austrijske kompanije danas u Srbiji zapošljavaju više od 22.000 radnika, a verujem da će novouspostavljena avio-linija na relaciji Beograd - Salcburg, biti od dodatnog značaja za unapređenje saradnje i približavanje naših privrednika, poručio je Vučić, dodaje se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP