Glas Javnosti

Predsedniku dodeljena specijalna nagrada Mišićevih dana

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandru Vučiću danas je dodeljena specijalna nagrada Mišićevih dana - replika sablje vojvode Živojina Mišića.

Ovu unikatnu repliku, na otvaranju 26. Mišićevih dana, u Vučićevo ime primio je Dejan Savić, savetnik za kulturu u kabinetu predsednika Srbije, saopštila je Opština Mionica.
Nagradu je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mišić sinonim borbe za narod.


- Mišić je simbol požrtvovanja, hrabrosti, poštenja, posvećenosti i strategijske genijalnosti. Nijedna reč, nijedna stilska figura, nikakva retorička bravura nisu dovoljni da na pravi način odaju počast čoveku koji je ponikao u našem Struganiku i zlatnim slovima sej upisao u anale svetske istorije. Posebna mi je čast što ove godine uručujemo poseban poklon predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za njegove ekonomske pobede za Srbiju i njene građane, i očuvanje mira i stabilnosti - rekao je Janković i dodao da Mionica po uzoru na svog slavnog vojvodu mora nastaviti da radi u korist građana.

Dejan Savić je zahvalio na prelepoj dobrodošlici i uručenom poklonu u ime predsednika Aleksadnra Vučića.

- Prenosim vam pozdrave od našeg predsednika koji podjednako misli i na Mionicu, i na Vranje i na Suboticu. Na svako mesto u našoj Srbiji. Naša država korača krupnim koracima napred i svi to osećamo - rekao je Dejan Savić.

Janković je zatim uručio i najveća opštinska priznanja „Zlatnu plaketu Vojvoda Živojin Mišić“ general-majoru Slađanu Stamenkoviću i potpukovniku Aleksandru Dumiću za zasluge u oblasti vojne nauke i doktrine.

U okviru umerničko-zabavnog programa na otvaranju 26. Mišićevih dana nastupila je Danica Crnogorčević.

Mišićevi dani traju od od 18. do 24. jula.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR