Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVO SE OBRAĆA GRAĐANIMA: Srbija je u potpunosti spremna za dijalog!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnost uu zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Posle posete specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslava Lajčaka, i specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera, predsednik Vučić govori o Kosovu i Metohiji, predstojećim pregovorima u Briselu, napretku Srbije na evropskom putu, razgovoru sa predstavnicima opozicije, važnim državnim pitanjima i svom učešću na sednici Saveta bezbednosti 8. juna.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Uskoro ćemo se sastati u Briselu, u pitanju su dani, i mi smo taj poziv prihvatili - rekao je Vučić.

Kaže i da je odgovorio na poziv Ivice Dačića, kako bi poslanicima podeo izveštaj o svemu što se u Briselu dešava, i da će se to desuti pre ili nakon njegove posete i sastanka sa Aljbinom Kurtijem.

Kako kaže, Srbija je spremna za dijalog o nestalim licima, da je otkrila grobnice Albanaca, i da su njihovi članovi porodice pozvani na neke od njih da polože cveće i odaju poštu svojim najmilijima.

 

Međutim, navodi, traži se isti tretman kada je reč o srpskim žrtvama.

- Predložili smo da nam sugerišu gde misle da su grobnice, i da ćemo mi na tome da radimo, ali isto to tražimo i od Albanaca - rekao je Vučić, istakavši da je to važno za obe strane.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR