Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA ŠEFICOM MMF : Ova zima će biti mnogo teška

Politika
Autor: Glas javnosti

Vučić je rekao da je sinoć bila neformalna večera na kojoj je razgovarao sa mnogim liderima. Dodaje da se razgovaralo o različitim temama.

Pred nama je težak period, meni kažu "Svaki put kad pomeneš Kosovo dalje si od Evropske unije" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.

- Razgovarali smo sa šeficom MMF-a Kristalinom Georgievom, ona je rekla da će ova zima će biti mnogo teška, a sledeća mnogo teža. Mnoge zemlje će, rekla je, nestati sa radara finansijske stabilnosti - rekao je Vučić i dodao da Srbija mora da radi na daljem rastu.

Kako kaže, važno je da imamo američku podršku za nastavak ekonomskih reformi i ekonomskog napretka Srbije prenosi Telegraf


- Svet više neće biti isti, sada to osećaju svi. Biće mnogo teško. Neki evropski lideri koji su tražili susret sa Lavrovim, sada su morali da povuku svoje zahteve. Za nas je važno da razgovaramo sa Amerikancima o svemu - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Njujorku, gde je učestvovao na 77. zasedanju Generalne skupštine UN.

Rusiji mogu da ograniče pravo veta, Srbija neće glasati za to, nemamo nikakvu dilemu, mogu da se pozovu na to da Rusija nije formalni naslednik SSSR-a. To bi bilo rušenje međunarodnog pravnog poretka, ionako je već srušeno.

Predsednik je rekao da, što se tiče elektronskog ometanja sa Kosova, da će uzvratiti.

Vučić je rekao da sve radi da sačuva Srbiju. Dodaje da nismo mi ni Amerika ni Rusija, Nemačka, i ne možemo da određujemo kuda će svet da ide.


- Nećemo se odricati našeg teritorijalnog integriteta i nastavićemo evropski put Srbije - istakao je predsednik.

Vučić je, komentarišući sastanke koje je Vjosa Osmani imala sa liderima određenih zemalja, rekao da je to lobiranje i dodao da to nije pitanje Prištine, već da je to pitanje naše borbe u onome što će da rade sve velike zapadne sile.

- Snalazićemo se i borićemo se i neće im baš biti onako lako kako su zamislili - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će biti mnogo teško, bezbroj briga i problema, ali naša zemlja će, kaže, opstati. Dodaje da će gledati da se preživi sa što manje muka za obične građane.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR