Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ POKAZAO VOJNU VEŽBU ŠTIT 2022: Ponosam sam na Srbiju, ponosan na njenu vojsku, neka živi Srbija (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Vučić je danas bio na na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, a posle toga se obratio na društvenoj mreži.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je objavio na svom Instagram nalogu video sa današnje pokazne vežbe Vojske Srbije "Štit 2022”.

Vučić je danas bio na na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, a posle toga se obratio na društvenoj mreži i poručio da je "veoma ponosan na Srbiju".



"Srbija je neutralna zemlja i Srbija mora da pronalazi rešenja da može da sačuva svoje nebo i da može da sačuva svoju zemlju. Napravili smo bolje uslove i zato smo mogli da uradimo sve da ovako opremimo vojsku modernim sredstvima. Nastavićemo to da radimo. Ponosam sam na Srbiju, ponosan na njenu vojsku, neka živi Srbija!" - navodi predsednik na video snimku najlepštih momenata sa "Štita 2022".



Da podsetimo, Vučić je najavio nova ulaganja u vojsku:

"Već duže vreme smo u pregovorima za kupovinu 12 rafala i najkasnije početkom sledeće godine bićemo spremni da dogovorimo kupovinu. Razgovaramo i sa britanskom stranom oko kupovine Tajfuna - dodajući da je kineski FK 3 kupljen po povoljnoj ceni, ističući da je to odvraćajuće naoružanje za sve potencijalne agresore" - rekao je.



Predsednik Srbije dodao je i da Srbija razmišlja o nabavci kineskog L-15 (supersonični dvomotorni mlazni školsko-borbeni avion), ali da se o tome uopšte nije ušlo u pregovore, pišu Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR