Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ O PUTINU : Ne verujem da blefira, ali nadam se da će prevladati mir

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, komentarišući poruke ruskog šefa države o mogućem reagovanju Kremlja, da veruje da Vladimir Putin ne blefira kad govori o svojim daljim potezima

Putin je u sredu u obraćanju naciji, nakon ukaza o mobilizaciji dodatnih snaga ruske vojske, ponovo zapretio zapadu.

„Ako teritorijalni integritet naše zemlje bude u opasnosti, mi ćemo odgovoriti svime što raspolažemo da zaštitimo Rusiju i naš narod. To nije blef“, kazao je Putin.

Vučić je, u intervjuu za američku TV mrežu Newsmax, istakao očekivanje da će mir prevladati i da će doći do kompromisnog rešenja između Rusije i Ukrajine.

Novinar Newsmaxa je rekao da je zapad zabrinut posle Putinovog obraćanja i izjave o mogućoj upotrebi svih vojnih kapaciteta i upitao Vučića, koji se više puta susreo s ruskim liderom, smatra li da predsednik Rusije blefira.


„U Srbiji se nadamo da će mir prevladati i da će svi učiniti sve da se dođe do kompromisnog rešenja. Ne mogu da govorim kao vojni analitičar, već kao predsednik, da bi odgovorio na ovo pitanje, ali da, tačno je, mnogo puta sam se video sa predsednikom Putinom i ne verujem da on blefira“, rekao je Vučić, koji se nalazi u Njujorku zbog zasedanja Generalne skupštine UN prenosi Hina

Tokom emisije, voditelji su spomenuli da Srbija ima dobre odnose s Rusijom i upitali Vučića kakav je odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini, navodi Tanjug.

„Mi imamo tradicionalno dobre odnose s Rusijom i Ukrajinom“, naglasio je Vučić, istakavši da se Srbija ne stavlja ni na čiju stranu i da će uvek osuditi rat.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR