Glas Javnosti

PREDSEDNIK U DANAŠNJEM OBRAĆANJU PORUČIO: Šta god bilo, kako god bilo, izbegličke kolone neće postojati

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sastanka sa predstavnicima Srba s Kosova i Metohije, da je "ključna poruka, šta god bilo, kako god bilo, da izbegličke kolone neće postojati".

„Naše je bilo da i danas kažemo ljudima, iako znamo koliko je to danas teško u uslovima kada to više nisu hipotetički i kada niste u kafani – mi nemamo kud, saterani smo u ćošak i naša ključna poruka je bila, šta god bilo, kako god bilo – izbegličke kolone neće postojati i da ćemo sačuvati naš narod i od progona i od pogroma, ukoliko to ne bude želeo da učini NATO ili ukoliko sa albanskim jedinicama budu učestvovali“, izjavio je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je ranije danas održao sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova. Sastanku u Palati Srbija su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici SL Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić gradonačelnici sa severa KiM, predstavnici institucija, prenosi N1.


U Briselu su se ove nedelje, u dve runde direktnih razgovora, sastali Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, u prisustvu visokog predstavnika za evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borela i specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka. Razgovori u Briselu nisu okončani dogovorom, što je potvrdio i Borel u četvrtak popodne.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR