Glas Javnosti

PREDSEDNIK SAOPŠTIO NOVU ODLUKU: Novčana POMOĆ od 3.000 dinara za VAKCINISANE!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će svi vakcinisani građani dobiti finansijsku pomoć od države u iznosu od 3.000 dinara.

- Vakcinacija nam je uslov za sve. Do kasno sam se sinoć konsultovao s premijerkom. Pošto ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere, razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost. Doneli smo odluku da damo dodatnu pomoć vakcinisanima. Doneli smo odluku da svi svi stariji od 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja dobiju dodatnu finasijsku pomoć od 3.000 dinara. Računamo da do kraja maja možemo da dođemo do brojke od blizu tri miliona ljudi koji su se vakcinisali makar jednom dozom, kako bi stekli kolektivni imunitet - istakao je predsednik gostujući na Jutarnjem programu TV Pink.

Predsednik je rekao da će biti i drugih vidova pomoći. Vučić je objasnio i da zaraženi koronom koji se nisu vakcinisali neće imati plaćeno bolovanje, dok će vakcinisani imati.

 

O platama i penzijama

Vučić je istakao da sutra kreće isplata državne pomoći najstarijim građanima.

- Ponosan sam i na to što penzioneri imaju najveća primanja u istoriji Srbije. Moramo da im posvetimo dodatnu pažnju, i zato će sutra početi isplata. Čak 5.000.050 već ima osiguranu pomoć, kada uračunamo one koji ne moraju da se prijavljuju za nju - istakao je Vučić.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao da nije trebalo da bude povećanje plate, a predsednik je tu izjavu komentarisao.

- Završili smo svoj posao sa MFF. Fiskalni savet kaže ne povećavajte plate i penzije, i da je uvek bolje potrošiti što manje novca. Vodimo računa da ne povećavamo stopu javnog duga.-

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR