Glas Javnosti

PREDSEDNIK POLAŽE ZAKLETVU 31. MAJA? Inauguracija u kući Miloša Obrenovića u Smederevu

Politika
Autor: Glas javnosti

Novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić novi mandat na čelu države formalno bi trebalo da preuzme 31. maja polaganjem zakletve u Narodnoj skupštini.

Tog dana, naime, ističe tačno pet godina otkad je preuzeo dužnost šefa države. On je 2017. godine svečanu obavezu položio na Ustavu i Miroslavljevom jevanđelju,prenose Novosti.



Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti - glasi tekst zakletve.


Upitan da li će ponovo biti održana i inauguracija, Vučić je za RTS rekao da je rano za te planove, ali je naveo da će, ukoliko bude organizovan, svečani događaj biti u Smederevu.

- Sve zavisi od situacije i od svega drugog. To jeste super prilika da se okupe svi, ali moramo da vidimo. Ako budem pravio inauguraciju, biće u Smederevu, u kući Miloša Obrenovića, ali o tom-potom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR