Glas Javnosti

PREDSEDNIK DSS MILOŠ JOVANOVIĆ ZA OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Vojska je garant BEZBEDNOSTI DRŽAVE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je potrebno vratiti služenje vojnog roka u Srbiji.

Jovanović smatra smatra da je to jedno od glavnih garancija bezbednosti jedne države.

-Uvođenjem vojnog roka ojačao bi sistem odbrane Srbije, a u istoj meri bi se osnažila nezavisnost Srbije i mogućnost da u miru očuva svoje nacionalne interese, smatra Jovanović.

Kako je rekao, ta odluka bi bila značajna za Srbiju jer se ona još uvek nalazi u nedovoljno stabilnom geopolitičkom okruženju.

-Ta činjenica je zapravo od presudnog značaja: koliko god bi naime vraćanje ročnog sastava prouzrokovalo određene troškove koji se mahom tiču potrebne logističke podrške, svaka investicija u domenu odbrane, odnosno bezbednosti, nužno se višestruko isplati jer ništa nikada nije skuplje od gubitka mira – o čemu uostalom svedoči i naša bliža istorija, kazao je Jovanović.

Podsetimo, ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je  da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

- Hoćemo da u jednoj širokoj javnoj raspravi, u razgovoru sa građanima i strukom donesemo odluku koja će garantovati da Vojska Srbije ima urednu popunu, da ima rezervu... Pažljivo osluškujemo sve argumente - rekao je Stefanović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR