Glas Javnosti

POZNATO JE ŠTA ĆE VUČIĆ PONUDITI KAO REŠENJE: Nemački mediji tipuju na VANREDNE IZBORE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Spremnost na izbore pokazuje i čitav vrh Naprednjaka, i to je za sada, reklo bi se, jedina ponuda koja se nudi srpskoj opoziciji.

Koliko se može zaključiti na osnovu javnih nastupa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao najbolje rešenje za izlaz iz sadašnje krize vidi u raspisivanju vanrednih izbora. Spremnost na izbore pokazuje i čitav vrh Naprednjaka, i to je za sada, reklo bi se, jedina ponuda koja se nudi srpskoj opoziciji, prenosi Dojče vele.

Novinar Nedim Sejdinović primećuje da „za sada reakcija opozicije pokazuje da ona nije spremna da to prihvati“, i dodaje: „Ako se odluči da ih raspiše, to znači da ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da SNS opet može da pobedi. Ali, tu se opet vraćamo na ono što stalno govorimo: ti izbori moraju da budu strogo kontrolisani. Možda opozicija sada ima bolju priliku kada su se građani mobilisali, a to može da znači uspešnije sprečavanje raznih zloupotreba. Veliki je rizik za opoziciju, ali ne mislim da je nešto manji i za vlast“, kaže Sejdinović.

Naravno da stiže ta ponuda, ističe Zoran Gavrilović, izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja, „jer njegova ponuda su nedemokratski izbori. Izborni uslovi su svake godine sve gori. Opozicija to može da prihvati, ali mislim da to građani neće prihvatiti, zato što su protesti odraz društvene, a ne političke ili stranačke krize“, zaključuje Gavrilović.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR